Vyhlášení nejlepšího starosty a primátora proběhne 16. září na Pražském hradě

03. 09. 2014

Už za necelé dva týdny se veřejnost dozví, kdo vyhrál soutěž „Nejlepší starosta / primátor 2010-2014“. Výsledky na Pražském hradě odtajní organizátor akce Svaz měst a obcí České republiky. Na slavnostním vyhlášení nebude chybět prezident republiky Miloš Zeman, který soutěži poskytl záštitu.

„Na tři stovky přihlášených a nominovaných čelních představitelů samosprávy hodnotila ve dvou kolech odborná porota", říká předseda Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek a dodává: „Posuzovala jejich osobní přínos pro město či obec, přístup k funkci starosty či primátora a rovněž výsledky jeho činnosti. Debatovala také o tom, čím je soutěžící zaujal a proč. U vítězů, což nás velmi mile překvapilo, zpravidla panovala jednoznačná shoda."

Tým hodnotících expertů tvořili zástupci státní správy, akademické obce i soukromého sektoru. Nakonec rozhodli, že ocení celkem osmnáct lidí, žen i mužů s tím, že mužů je více - zejména proto, že i mezi představiteli samosprávy České republiky podle dostupných informací muži v současné době převažují.

Více zde.


Poslední změna 03. 09. 2014 10:50:35