Ve čtvrtek začíná tradiční veletrh STAVOTECH

04. 11. 2014

Již 48. ročník stavebního a technického veletrhu STAVOTECH - Moderní dům Olomouc se uskuteční ve dnech 6. až 8. listopadu na olomouckém Výstavišti Flora v rekonstruovaném a rozšířeném pavilonu A. Veletrh STAVOTECH je největším podzimním stavebním veletrhem na Moravě a přináší bohatou nabídku stavebních materiálů, výrobků, služeb a technologií. Nosnou částí celého veletrhu bude prezentace firem ve výstavní části. Přes 150 vystavovatelů představí nabídku širokého stavebního oboru i interiérového vybavení a nábytku.

Olomoucký kraj zastřešuje expozici měst a obcí Olomouckého kraje, která je součástí přehlídky investičních příležitostí pod názvem RegionInvest. Spoluvystavujícími městy budou letos města Olomouc, Prostějov, Jeseník, Litovel a Šternberk. Součástí stánku Olomouckého kraje bude i samostatná sekce, kde budou prezentovány obce oceněné v rámci soutěže Vesnice roku Olomouckého kraje. Nejen pro odborné návštěvníky se zájmem o rozvoj regionu, ale i pro širokou veřejnost bude na stánku připravena rozmanitá nabídka letáků, informačních brožur a publikací.

Součástí veletrhu je také řada doprovodných výstav, konferencí, seminářů a prezentací. Úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie obsáhne specializovaná sekce EKOENERGA. Témata letošních přednášek jsou zejména moderní způsoby vytápění, možnosti úspor a regulace nejen v rodinných, ale i bytových domech. Informace zde najdou i zájemci o program Nová Zelená úsporám, který připravuje rozšíření dotace na další objekty a způsoby vytápění a úspor energie. Aktuální téma dřevěného stavění je obsahem doprovodné výstavy MORAVSKÁ DŘEVOSTAVBA. Přednáškový blok představí tradiční i specifické materiály a technologie vhodné pro dřevostavby, jejich realizaci i rekonstrukci v nízkoenergetickém a pasivním standardu. Další tradiční součástí veletrhu jsou OLOMOUCKÉ DNY ARCHITEKTURY A STAVEBNICTVÍ. V neposlední řadě bude návštěvníkům k dispozici bezplatná právní poradna (pátek a sobota) a poradna sdružení pro ochranu spotřebitelů. Navíc se v pátek odpoledne uskuteční přednáška k praktickým právním radám ve stavebnictví.

Zájemcům o veletrh nabízí Olomoucký kraj vstupenky zdarma, které jsou k dispozici ke stažení pod touto zprávou. Za platné jsou považovány i pozvánky vytištěné černobíle.

e-volna-stavotech.jpg
Soubor typu .pdfVolná vstupenka(212,6 kB)stáhnout


Poslední změna 03. 11. 2014 11:02:44