V Olomouci se uskutečnil seminář o sociálním podnikání

19. 08. 2015

Podpořit sociální podnikání. Představit možnosti, jak uspět v konkurenčním prostředí i při zaměstnávání osob znevýhodněných na trhu práce. To byly hlavní cíle tematického semináře, který uspořádal Olomoucký kraj v úterý 18. srpna.

Půldenní seminář představil nejen zásady fungování sociálních firem v podmínkách České republiky, ale především možnosti podpory z evropských zdrojů v novém programovacím období Evropské unie. Část semináře byla věnována také podpoře sociálních firem prostřednictvím komunitně vedeného místního rozvoje realizovaného místními akčními skupinami. V závěru semináře měli účastníci možnost diskutovat své podnikatelské záměry přímo s odborníky na sociální podnikání z celé řady institucí.

„Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje koncept sociálního podnikání. Již od roku 2011 pravidelně realizujeme workshopy a semináře na toto téma. Důležitost letošního semináře je o to větší, že je realizován téměř v předvečer vyhlášení nových výzev pro čerpání evropských peněz v této oblasti,“ shrnul náměstek hejtmana Pavel Šoltys.

Sociální firmy jsou ekonomické subjekty působící na běžném trhu, splňující dva hlavní cíle, podnikat a zaměstnávat osoby znevýhodněné na trhu práce (zaměstnávat určitý počet osob zdravotně postižených nebo sociálně znevýhodněných). Pro sociální firmy je podstatná také reinvestice zisku zpět do podnikání. Sociální podnikání je podporováno jak na celostátní, tak evropské úrovni.

Prezentace ze semináře včetně kontaktů na odborníky na sociální podnikání naleznete níže.

V Olomouci se uskutečnil seminář o sociálním podnikání
V Olomouci se uskutečnil seminář o sociálním podnikání
V Olomouci se uskutečnil seminář o sociálním podnikání
Soubor typu pptxPrezentace - Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD(991,7 kB)PPTX | PDF
Soubor typu pptPrezentace - Sociální podnikání v novém plánovacím období2014+(1,1 MB)PPT | PDF
Soubor typu pptxPrezentace - Podpora sociálního podnikání v OP Zaměstnanost(179,8 kB)PPTX | PDF
Soubor typu pptxPrezentace - Environmentální sociální podniky(651,8 kB)PPTX | PDF


Poslední změna 19. 08. 2015 09:25:34