V Olomouci se uskuteční Seminář evropských dotačních programů pro obce

16. 02. 2015

Zájmové sdružení právnických osob OK4EU spolu s Olomouckým krajem připravuje Seminář evropských dotačních programů pro obce, který se uskuteční ve čtvrtek 19. 2. 2015 od 9:45 v Olomouci.

Hlavním cílem akce bude seznámit představitele Olomouckého kraje, měst a obcí s možnostmi financování projektů z  evropských dotačních programů a představit jim novou podobu vybraných dotačních titulů. Na semináři budou představeny komunitární programy LIFE+, Kreativní Evropa – Kultura či Evropa pro občany. Prezentován bude také Visegrádský fond. Komunitární programy představují finanční nástroje Evropské komise, z nichž mohou evropské subjekty čerpat prostředky na své aktivity. Žádosti se obvykle posuzují přímo v Evropské komisi, příp. v některé z jejích výkonných agentur. Programy představí národní kontaktní osoby a experti z ministerstev.

„Seminář je jednou z mnoha vzdělávacích a informačních aktivit sdružení. Průběžně také informujeme o výzvách z komunitárních programů a dalších dotačních titulů. Tyto programy jsou alternativou pro subjekty z našeho regionu. Již dnes je zřejmé, že v aktuálním programovacím období budeme muset hledat finanční zdroje i jinde než ve strukturálních fondech,“ doplňuje náměstek hejtmana Michael Fischer.

Seminář se koná v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje. Na seminář je nutná registrace na adrese: krajca@ok4eu.cz. Více informací naleznete na stránkách http://www.ok4eu.cz/

img-0026.jpg
img-0015.jpg
Soubor typu pdfprogram-seminare.pdf(294,5 kB)stáhnout


Poslední změna 16. 02. 2015 11:38:33