V Olomouci proběhne seminář programu Evropa pro občany

14. 01. 2016

Jak připravit projektovou žádost do výzvy komunitárního programu Evropské komise objasní vzdělávací seminář v Olomouci, který připravuje zájmové sdružení právnických osob OK4EU ve spolupráci s Olomouckým krajem.

Seminář se bude tematicky věnovat programu Evropa pro občany, ze kterého mohou čerpat prostředky zejména obce, města, kraje a neziskové organizace na projekty mezinárodní spolupráce. V úvodní části bude představen program a jeho nastavení, ve druhé části semináře budou účastníci proškoleni ve vytváření projektových žádostí. Národní konzultantka programu Kateřina Hamplová z Úřadu vlády se zaměří na konkrétní tipy a rady, jak mají zájemci postupovat od projektového záměru až po podání žádosti.

Hlavním cílem akce je seznámit účastníky s možnostmi financování projektů z prostředků komunitárních programů. Komunitární programy jsou finanční nástroje Evropské komise, z nichž mohou evropské subjekty čerpat prostředky na své aktivity. Žádosti se posuzují buď v Evropské komisi, nebo v některé z výkonných agentur. V členských státech EU jsou kontaktní místa, kde mohou zájemci konzultovat své projekty. Pro projekty je třeba mít partnery z jiných členských států.

„Sdružení OK4EU pořádá semináře o komunitárních programech pravidelně již od svého vzniku. Našim cílem je předat aktuální informace o podobě vybraných programů a poradit účastníkům s přípravou projektové žádosti. Sdružení je jediným subjektem v Olomouckém kraji, který tyto semináře pořádá. Zájem ze strany účastníků je již tradičně velmi vysoký,“ dodává 1. náměstek hejtmana MUDr. Michael Fischer, který je předsedou správní rady OK4EU.

Seminář se bude konat ve středu 3. 2. 2016 od 13:00 v Kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje. Účast na semináři je zdarma, registrace účastníků probíhá na adrese krajca@ok4eu.cz.

 

Mgr. Štěpán Krajča

OK4EU, Olomouc

+420 724 977 909

krajca@ok4eu.cz

V Olomouci proběhne seminář programu Evropa pro občany
V Olomouci proběhne seminář programu Evropa pro občany


Poslední změna 14. 01. 2016 09:00:15