V Olomouci proběhne seminář o sociálním podnikání

03. 09. 2014

Podpořit sociální podnikání a představit možnosti, jak uspět v konkurenčním prostředí i při zaměstnávání osob znevýhodněných na trhu práce, to jsou hlavní cíle tematického semináře, na který zve v úterý 23. září Olomoucký kraj.

Půldenní seminář se koná v Olomouci. Představí zásady fungování sociálních firem, výhody a nevýhody přechodu soukromých subjektů a neziskových organizací k sociálnímu podnikání a možnosti podpory z evropských zdrojů. V rámci semináře budou představeny některé projekty sociálního podnikání realizované na území Olomouckého kraje a v jeho okolí. Své fungování představí také zástupci dvou sociálních firem z Rakouska.

Účastníci seminářů budou mít možnost diskutovat své náměty a podnikatelské záměry přímo s odborníky na sociální podnikání z celé řady institucí. Získají tak kontakty na poradenství v této oblasti. K bezplatné účasti na semináři se mohou zájemci hlásit prostřednictvím e-mailu zamestnanost@kr-olomoucky.cz

Sociální firmy jsou ekonomické subjekty působící na běžném trhu, splňující dva hlavní cíle, podnikat a zaměstnávat osoby znevýhodněné na trhu práce (zaměstnávat určitý počet osob zdravotně postižených nebo sociálně znevýhodněných). Pro sociální firmy je podstatná také reinvestice zisku zpět do podnikání. Sociální podnikání je podporováno jak na celostátní, tak evropské úrovni.

Soubor typu .pdfProgram semináře(323,6 kB)stáhnout


Poslední změna 03. 09. 2014 11:09:40