Sociální vyloučení, bezdomovectví, boj s chudobou a psychiatrická péče – oblasti k řešení

13. 09. 2021

V úterý 7. září 2021 se v Olomouci pod vedením pana 1. náměstka hejtmana Olomouckého kraje Mgr. Ivo Slavotínka uskutečnilo deváté jednání Pracovní skupiny Sociální oblast Regionální stálé konference pro Olomoucký kraj (RSK OK). Zástupci kraje, odboru sociálních věcí krajského úřadu, měst a obcí, neziskového sektoru, místních akčních skupin a ITI Olomoucké aglomerace (ITI OA) projednali výsledky sběru projektových námětů.

Na programu jednání byly projektové záměry pro sociální oblast v rámci Integrovaného řešení 9 „Propojování sociální služeb s potřebami aglomerace“. Sběr absorpční kapacity se uskutečnil v srpnu letošního roku na území Olomoucké aglomerace.

Pracovní skupina Sociální oblast RSK OK přijala dvě stanoviska, která byly postoupena nositeli ITI OA a budou projednána v pracovní skupině ITI OA a na Řídicím výboru ITI OA v tomto měsíci. Členové pracovní skupiny se shodli na doporučení k zaměření podpory z ITI OA na sociální oblast do dvou témat. První je „Sociální vyloučení, boj s chudobou, řešení bezdomovectví“, a druhé je „Reforma psychiatrické péče a sociální služby pro lidi s duševním onemocněním“.

Na zasedání RSK OK bude účastníkům podána informace o aktuálním tématech projednaných v pracovní skupině a budou prezentována přijatá stanoviska.

Další informace o RSK OK a jejích pracovních skupinách lze najít na stránkách www.olkraj.cz/partnerstvi a pro případné dotazy je k dispozici e-mailová adresa rsk@olkraj.cz

9. jednání PS Sociální oblast RSK OK
9. jednání PS Sociální oblast RSK OK
9. jednání PS Sociální oblast RSK OK


Poslední změna 13. 09. 2021 08:52:38