Sociální oblast – téma i pro integrovaný nástroj ITI Olomoucké aglomerace

09. 08. 2021

Ve čtvrtek 5. srpna 2021 se uskutečnilo v pořadí osmé jednání Pracovní skupiny Sociální oblast Regionální stálé konference pro Olomoucký kraj (RSK OK). Zástupci kraje, odboru sociálních věcí krajského úřadu, měst a obcí, neziskového sektoru, místních akčních skupin a ITI Olomoucké aglomerace jednali o možnostech podpory projektů v rámci integrovaného nástroje.

Jednání řídil pan Mgr. Ivo Slavotínek, 1. náměstek hejtmana Olomouckého kraje, který je zároveň předsedou této pracovní skupiny. Stěžejním obsahem jednání bylo řešení sociální oblasti v rámci Integrované strategie Olomoucké aglomerace. Ve specifickém cíli 2.3 Sociální oblast bude podpořen rozvoj sociálních služeb a podpora sociálního bydlení.

Odborná diskuse členů pracovní skupiny se zástupci nositele ITI Olomoucké aglomerace byla zakončena formulací stanoviska, které doporučuje Řídicímu výboru ITI zacílit podporu v rámci opatření „Rozvoj sociálních služeb“ do dvou prioritních oblastí, a to „sociální vyloučení, boj s chudobou, řešení bezdomovectví“ a „reforma psychiatrické péče“.

Stanovisko, které pracovní skupina přijala, bude postoupeno ŘV ITI OA a bude představeno na budoucím zasedání RSK OK.

Následující, v pořadí deváté jednání pracovní skupiny, se uskuteční 7. 9. 2021 v Olomouci.

Další informace o RSK OK a jejích pracovních skupinách lze najít na stránkách www.olkraj.cz/partnerstvi a pro případné dotazy je k dispozici e-mailová adresa rsk@olkraj.cz

8. jednání PS Sociální oblast RSK OK
8. jednání PS Sociální oblast RSK OK
8. jednání PS Sociální oblast RSK OK


Poslední změna 09. 08. 2021 10:16:17