Seminář přiblížil zástupcům obcí a měst jak financovat své mezinárodní aktivity

20. 02. 2015

Zájmové sdružení právnických osob OK4EU připravilo seminář s názvem „Seminář evropských dotačních programů pro obce.“ Hlavním cílem semináře bylo seznámit představitele měst, obcí a zástupce mikroregionů a dalších organizací s možnostmi financování projektů z mezinárodních a komunitárních programů EU. Seminář se uskutečnil na Krajském úřadě Olomouckého kraje ve čtvrtek 19. 2. 2015.

Program semináře byl obsahově zaměřen na témata středoevropské spolupráce, životního prostředí, kultury a kreativních odvětví či mobility občanů a aktivního evropského občanství. Po úvodním slovu náměstka hejtmana Michaela Fischera vystoupili řečníci s prezentacemi o programech Mezinárodní visegrádský fond, LIFE+, Kreativní Evropa – Kultura a Evropa pro občany. Odborníci se zaměřili na obecné nastavení programů a představení možností, jak získat finanční prostředky, doporučili konkrétní tipy a rady, jak mají zájemci postupovat od projektového záměru až po podání žádosti a zodpověděli četné dotazy z publika.

„OK4EU poskytuje informace o výzvách komunitárních programů i dalších mezinárodních dotačních titulů a tento seminář je tradiční aktivitou směřující ke zvýšení počtu podaných žádostí. Jsem rád, že se semináře zúčastnilo tolik zájemců, kteří hledají různé možnosti financování svých aktivit. Přál bych si, aby připravili kvalitní projekty, které získají finanční podporu,“ uvedl náměstek hejtmana Michael Fischer. Semináře se zúčastnilo přibližně 50 zájemců.

Seminář o evropských dotacích
Seminář o evropských dotacích
Seminář o evropských dotacích


Poslední změna 20. 02. 2015 10:13:14