Seminář představil dotační možnosti pro obce

06. 11. 2014

Zájmové sdružení právnických osob OK4EU připravilo ve spolupráci s Odborem informování o evropských záležitostech Úřadu vlády České republiky, se sítí Eurocenter a Svazem měst a obcí ČR seminář s názvem „Dotace pro obce.“ Hlavním cílem semináře bylo seznámit představitele měst, obcí a zástupce mikroregionů s možnostmi financování projektů z mezinárodních a komunitárních programů EU. Seminář byl součástí série informačních dnů pro obce, jenž se v průběhu podzimu uskuteční také v Praze, Jihlavě, Liberci či v Plzni.

Program semináře byl obsahově zaměřen na témata přeshraniční spolupráce, vzdělávání, zaměstnanosti či mezinárodní spolupráce. Po úvodním slovu náměstka hejtmana Michaela Fischera vystoupili řečníci s prezentacemi o programech přeshraniční spolupráce ČR-Polsko a ČR-Slovensko, Visegrádském fondu, Programu EU pro zaměstnanost a sociální inovace, Erasmus+, Evropa pro občany či tzv. norských fondech. Odborníci se zaměřili na představení možností, jak získat finanční prostředky z těchto programů, doporučili konkrétní tipy a rady, jak mají zájemci postupovat od projektového záměru až po podání žádosti a zodpověděli četné dotazy z publika.

„Jako předseda správní rady OK4EU, které zastupuje Olomoucký kraj v Bruselu, jsem rád, že se jeden ze série seminářů koná i v Olomouci. Je to výsledek dobré spolupráce našeho sdružení s kontaktními místy programů v ČR. Jedním ze stěžejních úkolů sdružení je aktivně vyhledávat dotační příležitosti pro subjekty v našem regionu zejména z prostředků komunitárních programů,“ doplňuje náměstek hejtmana Michael Fischer. Semináře se zúčastnilo více než 60 zástupců obcí a měst.

img-0048.jpg
img-0033.jpg
img-0015.jpg
img-0026.jpg


Poslední změna 06. 11. 2014 12:33:03