Regionalisté Olomouckého kraje se setkali v Prostějově

18. 11. 2014

Ve dnech 13. až 14. listopadu proběhlo v prostorách Hotelu Tennis Club v Prostějově již sedmnácté setkání regionalistů v Olomouckém kraji. Na přátelském dvoudenním setkání, pořádaném v rámci projektu Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2012-2015, si zástupci oddělení regionálního rozvoje Krajského úřadu Olomouckého kraje, Úřadu Regionální rady Střední Morava a zástupci obcí s rozšířenou působností Olomouckého kraje předali aktuální informace z Regionálního operačního programu Střední Morava (ROP).

Zástupci krajského úřadu a úřadu regionální rady prezentovali během setkání výstupy a výsledky ROP Střední Morava, zpracovávané evaluační studie (zejména integrované plány rozvoje území), realizaci projektů technické pomoci ROP Střední Morava nebo přínosy ROP Střední Morava pro Olomoucký kraj. V závěru zástupce města Prostějov představil projekty realizované městem Prostějov z dotací ROP Střední Morava. Dále byly prezentovány například problémy a rizika při realizaci a udržitelnosti projektů a proběhla rovněž moderovaná diskuze účastníků na téma přenosu dobré praxe.

Setkání regionalistů je již tradiční akcí, která se koná vždy v některé ze 13 obcí s rozšířenou působností Olomouckého kraje. Letos kraj zorganizoval workshop ve spolupráci s městem Prostějov na Prostějovsku, za nějž byli přítomni také náměstek primátora Zdeněk Fišer nebo radní a zastupitel města Jaroslav Šlambor.

img-3963.jpg
img-3959.jpg
img-3947.jpg
img-3995.jpg


Poslední změna 18. 11. 2014 16:03:23