Poločas projektu "Senioři bez hranic 2015"

06. 08. 2015

Projekt „Senioři bez hranic 2015“ otevírá druhou půli své nabídky netradičních aktivit pro seniory 55+. Během měsíce července už navštívilo asi 320 seniorů 17 z celkových 41 aktivit, které pro ně připravily olomoucké neziskové organizace a partneři zdarma.

 „Senioři za první čtyři týdny projektu dostali informace o Univerzitě třetího věku, navštívili Botanickou zahradu Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého s putováním za bylinkami a seznámením s deskovou hrou GO, prohlédli si kamerový systém Městské Policie Olomouc, absolvovali exkurzi na běžně nedostupná místa olomoucké radnice, několik zajímavých přednášek a samozřejmě moderní pohybové aktivity,“ říká autorka a koordinátorka tohoto výjimečného projektu Milada Šnajdrová. Jak dodává: „Senioři budou moci některé z těchto aktivit ještě do konce srpna znovu navštívit, a navíc jim nabídneme výuku street dance, jízdu na kolečkových bruslích, spotřebitelské poradenství pro seniory a další semináře pod zajímavými názvy „Stáří je stav mysli“ nebo „Umění (ne)stárnout“. Dalšími aktivitami jsou stejně jako v minulých ročnících seniorsky netradiční akce, například jízda na koloběžce, lezení v lanovém centru nebo prohlídky atraktivních míst, například technického zázemí bowlingových drah či nově otevřeného ArtUm Centra.“

Články o projektu vydal časopis Moravský senior, Radniční listy a Olomoucký deník v papírové i elektronické podobě, reportáž z jedné z akcí natočila televize OLTV a Český rozhlas Olomouc.

Ve čtvrtém ročníku projektu Senioři bez hranic nabídnou olomoucké neziskové organizace a partneři aktivity seniorům až do konce srpna a jejich nabídku najdete na www.senioribezhranic.cz.

za organizátory: Milada Šnajdrová

Senioři bez hranic - akce 2015
Senioři bez hranic - akce 2015
Senioři bez hranic - akce 2015
Senioři bez hranic - akce 2015


Poslední změna 06. 08. 2015 09:13:37