Olomoucký kraj podpořil Místní akční skupiny

06. 05. 2014

Patnácti Místním akčním skupinám pomůže olomoucké hejtmanství s tvorbou integrovaných strategií rozvoje území pro nové programové období Evropské unie 2014 až 2020. Ze svého rozpočtu jim přispěje částkou 1 673 840 korun.

„Finanční příspěvek z rozpočtu Olomouckého kraje je koncipován do výše 115 tisíc korun jedné Místní akční skupině, přičemž vždy požadujeme 40 procentní spoluúčast žadatele. Krajský příspěvek mohou Místní akční skupiny použít například na mzdu projektového manažera nebo administrativního pracovníka, na nákup dlouhodobého hmotného a nehmotného a drobného hmotného majetku, který bezprostředně souvisí s činností a zpracováním strategie,” uvedl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Z počtu 16 Místních akčních skupin (MAS), které mají sídlo v Olomouckém kraji, jich o příspěvek požádalo celkem 15. Příspěvek obdrží MAS Bystřička, MAS Hanácké království, MAS Horní Pomoraví, MAS Vincenze Priessnitze pro Jesenicko, MAS Moravská cesta, MAS Na cestě k prosperitě, MAS - Partnerství Moštěnka, MAS Prostějov venkov, MAS Region Haná, MAS Rozvojové partnerství regionu Hranicko, MAS Střední Haná, MAS Šternbersko, MAS Šumperský venkov, MAS Uničovsko a MAS Moravská brána.

Integrovaná strategie rozvoje území MAS představuje základní strategický dokument pro další čerpání evropských dotací v období 2014 až 2020. Na jejím základě budou připravovány konkrétní projekty pro zlepšení kvality života, posílení ekonomického potenciálu a zhodnocení přírodního a kulturního dědictví na venkově, v místě působnosti dané MAS.

Místní akční skupiny jsou společenství občanů, neziskových organizací, podnikatelů a veřejné správy, které spolupracují na rozvoji venkova a zemědělství. Olomoucký kraj jejich činnost považuje za důležitou a dlouhodobě ji podporuje. V letech 2007 až 2013 byly MAS ze strany kraje podpořeny částkou 6 810 000 korun.


Poslední změna 05. 05. 2014 15:57:27