Neziskové organizace se i v červenci prezentují na farmářském trhu

04. 08. 2015

Návštěvníci Hanáckého farmářského trhu mají příležitost seznámit se s neziskovými organizacemi z Olomoucka a podpořit je zakoupením jejich výrobků. V průběhu července se zde prezentovaly další čtyři. Bezplatný prostor nabízí organizátoři trhu a účast organizací koordinuje poradkyně hejtmana Milada Šnajdrová.

Tradiční akce na olomouckém Horním náměstí nabízí návštěvníkům od dubna do října kromě místních potravin i prezentaci nestátních neziskových organizací. Z iniciativy kraje se na nich svými výrobky nově pochlubili i zástupci spolků ARCUS, Mamma help a Šťastný úsměv. Spolu s drobnými výrobky si zájemci odnesli i povědomí o tom, jak a kde která nezisková organizace pomáhá.

Neziskoví vystavovatelé ocenili příležitost prezentovat své aktivity i zájem zákazníků podpořit dobrou věc. „Přes velké horko, které ve městě vládlo, se u stánku zastavila spousta lidí, kteří se zajímali nejen o naše výrobky, ale zaujaly je naše informační materiály i náš maskot, lvíček Lippy. Naše členky oslovovali i lidé, kteří se s někým s touto vadou setkali v zaměstnání, znají někoho ze svého okolí nebo mají člena rodiny, který se s rozštěpem narodil. Ptali se též na léčbu i problematiku této vrozené vývojové vady,“ doplnila Anežka Rouš Dvořáková z Občanského sdružení Šťastný úsměv.

Spolupráci s Hanáckým farmářským trhem zajišťuje kraj v rámci přímé spolupráce s neziskovými organizacemi. Více o trzích na www.olomouckytrh.cz.

Soubor typu jpg"Růžové výrobky" na Hanáckém farmářském trhu 2015(2,6 MB)stáhnout


Poslední změna 04. 08. 2015 08:22:58