Na severu Olomouckého kraje vznikla nová místa pro antigenní testování veřejnosti

19. 03. 2021

Spolu se zavedením povinnosti antigenního testování zaměstnanců ve firmách a institucích došlo k přetížení rezervačního systému nemocnic a následnému nedostatku volných míst pro zájemce o bezplatné testování z řad veřejnosti. To je prováděno v rámci veřejného zdravotního pojištění. Díky rychlé reakci zástupců dalších zdravotnických zařízení v severní části Olomouckého kraje se tuto kapacitu podařilo rychle posílit.

„Ve čtvrtek 11. března jsem se s žádostí o pomoc s posílením kapacity pro testování obrátil na ředitelku Sanatoria Edel ve Zlatých Horách Alexandru Plevačovou a také na jednatele Schrottových léčebných lázní Dolní Lipová Michala Dynteru. Oba zareagovali velmi rychle a dnes jsou rezervační systémy obou zařízení v provozu. Zájemci se mohou nechat bezplatně otestovat jedenkrát za tři dny,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Denní kapacita testovacího místa ve Zlatých Horách je 16 osob, v Dolní Lipové se jedná o 24 osob. Rezervační systém Sanatoria Edel najdou zájemci na adrese https://www.speleoterapie.cz/, rezervační systém Schrottových léčebných lázní pak na https://www.lazne-lipova.cz/.

Na severu Olomouckého kraje vznikla nová místa pro antigenní testování veřejnosti     Ilustrační foto


Poslední změna 19. 03. 2021 13:10:07