Mladá kamera zná vítěze

21. 09. 2021

V sobotu 18. září v skončil v Uničově 47. ročník mezinárodního festivalu filmů autorů do 30 let Mladá kamera. Divákům a porotcům se v soutěži představilo celkem 46 snímků. Hlavní cenu získal hraný film režiséra Lukáše Citnara Po sezoně, cenu diváků si odnesli uničovští filmaři Mikuláš Pik a Ladislav Polách za film Ani minutu. Závěrečného ceremoniálu v kině Družba  se zúčastnil také náměstek hejtmana Dalibor Horák.

„Mladou kameru navštěvuji už více než čtyřicet let. Pořadatelům bych přál, aby dokázala připoutat podobný zájem diváků, jaký pamatuji za svých studentských let. Tehdy bylo skoro nemožné se do nabitého projekčních sálu dostat. Z divácké pohledu bych mladým autorům i jejich profesionálním kolegům doporučoval závažná témata zobrazovat s humorným nadhledem. Moudrý humor podle mého názoru dnes českému filmu chybí," uvedl náměstek Horák. 

O oceněných filmech rozhodovala tříčlenná porota v čele s režisérem Radimem Špačkem. Festival pod vedením ředitele Vojtěcha Janouška se konal díky finanční podpoře ministerstva kultury a Olomouckého kraje.

Mladá kamera zná vítěze
Mladá kamera zná vítěze


Poslední změna 21. 09. 2021 15:38:27