Krajina Hané a město Olomouc pod hrozbou sucha a horka

Datum26. 10. 2021
Místo konáníPevnost poznání Olomouc
WWWwww.facebook.com/events/283130340344164
OrganizátorVědecká knihovna v Olomouci ve spolupráci se Sluňákovem, centrem ekologických aktivit města Olomouce

V posledních několika letech se výrazně proměnil vztah lidí k přírodě a krajině, kterou obývají. Zažívají doslova na vlastní kůži intenzivně se projevující sucha nebo přívalové deště, vedra a mrazy, proměny zeleně (lesů) a živočichů v krajině. Vždy tomu tak bylo, ale stupňující se případy zaznamenatelné v krátkém časovém období vyvolávají mezi lidmi strach, zda budoucí pokolení bude moci žít v zdravém životním prostředí. Jako by se lidské činnosti dostávalo stále většího varování od planety Země v podobě přírodních živlů a rostoucí teploty. Hosté ekologického večera se společně zamyslí nad současnou situací s ohledem na život ve městě a v krajině, v Olomouci a na Hané, … a pokusí se nabídnout alespoň nějaké náměty, jak mohou lidé na tyto negativní trendy reagovat.

Pořádá Vědecká knihovna v Olomouci ve spolupráci se Sluňákovem, centrem ekologických aktivit města Olomouce (cyklus Ekologické večery) v rámci festivalu Olmützer Kulturtage.

Akce je také jediným letošním pokračováním cyklu Ekologických večerů, projektu EDO, který je financován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

Akce začíná v 16:30 hodin.


Poslední změna 22. 10. 2021 10:11:50