Kraj se bude prezentovat ve Vídni

14. 08. 2015

Prezentace Olomouckého kraje na 17. ročníku Svatováclavského posvícení ve Vídni byla tématem dnešní návštěvy českého velvyslance v Rakousku Jana Sechtera v sídle Olomouckého kraje, kde ho přijal hejtman Jiří Rozbořil.

Společně s krajskými sdruženími cestovního ruchu, agenturou Czechtourism a Velvyslanectvím České republiky ve Vídni plánujeme prezentovat Olomoucký kraj v Rakousku. Prezentace proběhne během tradiční akce velvyslanectví, na které jsou představovány jednotlivé české a moravské kraje jak z pohledu turistického, tak i z hlediska ekonomiky a hospodářství,“ uvedl hejtman Rozbořil. „Svatováclavské posvícení bude v letošním roce věnované našemu kraji. Plánujeme tiskovou konferenci zaměřenou na nabídku cestovního ruchu kraje a prezentaci také pro profesionály z řad cestovních kanceláří a touroperátorů , a to konkrétně v Českém centru ve Vídni. Na společenském večeru, který se bude konat v prostorách velvyslanectví pak nebude chybět ani prezentace gastronomie a regionálních specialit,“ dodal.

Svatováclavské posvícení je každoročně hojně navštěvované vídeňskou krajanskou komunitou, ale také odborníky z cestovního ruchu, zástupci vídeňského diplomatického sboru, představiteli rakouských politických, kulturních a hospodářských kruhů. Pro nás je to akce prestižní a jedna z největších v roce,“ doplnil velvyslanec Sechter.

Kraj se bude prezentovat ve Vídni
Kraj se bude prezentovat ve Vídni
Kraj se bude prezentovat ve Vídni


Poslední změna 27. 08. 2015 12:45:09