Hejtman ocenil sdružení Ryzáček

07. 07. 2014

Cenu hejtmana Olomouckého kraje za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením za rok 2013 získalo Občanské sdružení Ryzáček. Cenu z rukou hejtmana Jiřího Rozbořila slavnostně převzala předsedkyně sdružení Hana Dvořáková před zahájením zasedání Zastupitelstva Olomouckého kraje v pátek 20. června. Předání ocenění se zúčastnila také náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Yvona Kubjátová.

Ocenění bylo sdružení uděleno za dlouhodobou práci s osobami s postižením, která přispívá k celkovému zvyšování kvality života těchto lidí.

Občanské sdružení Ryzáček bylo založeno v roce 2006 s hlavním posláním pomáhat lidem, kteří se ocitají v obtížných životních situacích, dětem a mládeži se zdravotním postižením a rovněž seniorům prostřednictvím hiporehabilitace. Ta využívá koně, které mají úspěšně složeny specializační zkoušky pro koně a pony zařazené do hiporehabilitace. Sdružení již řadu let úspěšně spolupracuje s Českým červeným křížem, Českou hiporehabilitační společností a Místní akční skupinou Mohelnicko.

titulka.jpg


Poslední změna 07. 07. 2014 08:46:46