Den pro rodiny vlastní i náhradní + Běh pro Paměť národa

12. 09. 2021

S radostí vás zveme do olomouckých Smetanových sadů na oblíbenou akci pro rodiny vlastní i náhradní.

Těšit se můžete na den plný zábavy. Čeká vás vystoupení známého písničkáře Voxela. Zábavnou show pro děti přinese Divadlo Tramtarie a o napětí spojené s vědou se postarají vědci z Pevnosti poznání se svými pokusy. Další doprovodný program nabídnou sportovní a zájmové kroužky DDM Olomouc.

Nedílnou součástí programu bude také úspěšný charitativní Běh pro Paměť národa, jehož organizátorem je organizace Post Bellum, o.p.s. Hlavním cílem akce, je získat finanční částku na podporu jedné z nejrozsáhlejších sbírek vzpomínek pamětníků v Evropě.

Zúčastnit se může každý bez omezení, věk ani kondice nejsou rozhodující. Účastníci mají na výběr ze dvou profesionálně měřených tras o délce 5 km a 10 km. Zapojit se ale mohou i děti, chodci či méně zdatní běžci. Pro ty bude připraven 1 km dlouhý úsek. Možná je i týmová štafeta. Zaplacením startovného všichni zúčastnění přispějí na rozšíření sbírky Paměti národa, jejíž příběhy politických vězňů, válečných veteránů, obětí holocaustu, disidentů a dalších bojovníků za svobodu jsou inspirací a varováním před totalitními režimy. Výtěžek Běhu pro Paměť národa umožní natočit a uchovat další stovky jejich osudů.

Registrace je možná předem na https://www.behpropametnaroda.cz/olomouc/ nebo v místě běhu u registračních stánků, kde bude možné platit startovné pouze v hotovosti. Přehled termínů a detailní informace o místech, kde se běží, a tratích najdete také na https://www.behpropametnaroda.cz/olomouc/.

Předpokládaný harmonogram:

9:30 charitativní Běh pro Paměť národa

10:30 Workshop a taneční vystoupení Capoeira Vem Camará

11:00 a 13:00 Besedy s pěstouny, prezentace fotografií pěstounů z Olomouckého kraje

11:15 Běh pro paměť národa – dětský běh

12:00 Běh pro paměť národa – rodinný běh

12:30 Pohádka – Divadlo Tramtárie

13:00 Vystoupení skupiny DDM Olomouc

14:00 Pokusy z Pevnosti poznání

15:00 koncert - zpěvák Voxel

Spolu s Dnem pro rodiny oslavíme také Den (pro) pěstounství, který je jedinečnou příležitostí pro ocenění pěstounů za jejich činnost, zvýšení povědomí veřejnosti o vzdělávání pěstounských rodin a také informování o smyslu pěstounské péče s cílem vyvrátit mýty o ní a zvýšit počet zájemců o pěstounskou péči.

Na akci se podílí Olomoucký kraj, obce s rozšířenou působností na území Olomouckého kraje, organizace doprovázející pěstouny (Náruč dětem, ISIS, Dobrá rodina, Středisko sociální prevence, Na dlani, Vlaštovky, Centrum pro rodinu, SOS dětské vesničky, Maltézská pomoc, Nadační fond J&T), Sun Drive Communications s.r.o. a další.

Organizačně akci zajišťují zástupci Olomouckého kraje, zástupci Statutárního města Olomouc, Prostějov a Přerov, organizací doprovázející pěstouny – Náruč dětem, Dobrá rodina, Středisko sociální prevence, Maltézská pomoc, Nadační fond J&T, Charita Moravská Třebová a společnost Sun Drive Communications zajišťující projekt Rodinné pasy Olomouckého kraje.

Den pro rodiny vlastní i náhradní + Běh pro Paměť národa


Poslední změna 12. 09. 2021 23:47:42