6. muzejní silniční noc

Datum15. 06. 2019
Místo konáníMuzeum silnic ve Vikýřovicích
OrganizátorMuzeum silnic ve Vikýřovicích, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje – územní odbor Šumperk, Okresní sdružení hasičů Šumperk

Na třetí červnovou sobotu připravilo Muzeum silnic ve Vikýřovicích ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Olomouckého kraje – územním odborem Šumperk a Okresním sdružením hasičů Šumperk již 6. muzejní silniční noc. Pro letošní rok bylo zvoleno téma „hasiči a jejich práce a pomoc na cestách a silnicích“.

Na návštěvníky čeká opět bohatý program. Vernisáží bude otevřena výstava s názvem „Bližnímu ku pomoci aneb hasiči při likvidaci dopravních nehod a kalamit na našich cestách a silnicích.“ Výstava, jejíž název je částí hasičského slibu z počátku 20. století, je především poctou práci hasičů, kterou na našich cestách a silnicích v rámci pomoci při likvidaci dopravních nehod, kalamit apod dělají.

Během muzejní noci bude na nádvoří muzea silnic ke zhlédnutí historická i současná hasičská technika. Velice zajímavé budou i ukázky šumperských příslušníků Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje k vyprošťování zraněných při dopravních nehodách. Zejména při dopravních nehodách je vedle zásahu hasičů důležitá také rychlá první pomoc, proto na muzejní noci bude k vidění i technika a vybavení Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje – územního odboru Šumperk.

Po celou dobu bude možné si prohlédnout všechny stále expozice i aktuální výstavy (Dálnice Praha-Brno-Zlín v obrazech času 1938-1950 a Z historie drátěných těžních lan). Pro děti bude připraveno závodiště šlapacích motokár, pro nejmenší návštěvníky hasičský foto koutek.

Muzejní silniční noc se koná v sobotu 15. června 2019 od 16 do 22 hodin v areálu Muzea silnic ve Vikýřovicích.

Muzejní silniční noc ve vikýřovickém muzeu


Poslední změna 06. 06. 2019 12:55:05