Zapojte se do výzkumu o dobrovolnictví!

31. 08. 2016

Evropská komise provádí výzkum o dopadech dobrovolnictví. Každý, kdo se zapojil do jakýchkoli dobrovolnických aktivit v posledních dvou letech ve své zemi, ať už pravidelně nebo jednorázově, v libovolném typu organizace, může vyplnit dotazník v angličtině na adrese http://www.volunteering-survey.org/. Výstupem projektu bude veřejná výzkumná zpráva publikovaná Evropskou komisí v polovině roku 2017.

Výzkum mapuje dopad dobrovolnických zkušeností na další pracovní a občanský život mladých lidí. Zjišťuje, nakolik dobrovolnictví pomáhá rozvíjet kompetence potřebné na trhu práce (zejména tzv. měkké dovednosti a osobnostní rysy, které souvisí s pracovní úspěšností), nakolik jsou podobné položky v životopise oceňovány zaměstnavateli, ale i nakolik dobrovolná práce posiluje zájem mladých lidí o komunitu, občanské působení a veřejnou sféru.

Zjištění pomohou lépe nastavit pravidla Evropské dobrovolné služby i dalších programů a nasměrovat finanční zdroje tam, kde mohou mít největší společenský dopad. Zároveň zpráva pomůže zpopularizovat dobrovolnictví v Evropě a lépe informovat o jeho přínosech pro uplatnění a osobnostní rozvoj mladých lidí.


Poslední změna 31. 08. 2016 10:53:44