Vyhlášení rozvojového programu "Podpora vzdělávání cizinců ve školách"

11. 11. 2019

Cílem rozvojového programu "Podpora vzdělávání cizinců ve školách" je finančně podpořit právnické osoby vykonávající činnost mateřských škol, základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií zapsaných v rejstříku škol a školských zařízení formou částečné úhrady, popřípadě krytí zvýšených nákladů souvisejících s poskytováním vzdělávání dětem a žákům-cizincům k usnadnění jejich integrace do společnosti a vzdělávacího systému České republiky.

Účelem programu je podpora výuky českého jazyka přizpůsobená potřebám dětí a žáků-cizinců a úprava podmínek pro jejich vzdělávání tak, aby školy mohly ve třídách přizpůsobit počty dětí a žáků náročnosti výuky a činit další opatření k úspěšné integraci dětí a žáků-cizinců.

Školy (obecní, krajské, soukromé) musí žádost zaslat nejpozději do 6. 12. 2019  na Krajský úřad Olomouckého kraje, Odbor školství a mládeže, Jeremenkova 40a, 779 00 Olomouc, případně odeslat datovou schránkou.

Církevní škola podává žádost přímo MŠMT datovou schránkou, nejpozději do 31. 12. 2019.

Podrobné informace k vyhlášení programu jsou uvedeny na webových stránkách MŠMT:  http://www.msmt.cz/vzdelavani/zakladni-vzdelavani/vyhlaseni-rozvojoveho-programu-podpora-vzdelavani-cizincu-2020

 

 


Poslední změna 11. 11. 2019 08:48:08