Program přeshraniční spolupráce Interreg Česko – Polsko 2021 – 2027 vyhlašuje výzvy

30. 01. 2023

Výzvy jsou vyhlášeny v následujících Prioritách:

  • 1.2 Integrovaný záchranný systém
  • 2.1 Cestovní ruch
  • 3.1 Přeshraniční mosty
  • 4.2 Projekty spolupráce People to People

Výzva na 1.2 a 3.1 je kolová (jeden termín předkládání záměrů a projektových žádosti), výzva 2.1 a 4.2 je průběžná a má 3 termíny předkládání žádostí.

Kdo může žádat?

Do Programu lze předkládat pouze partnerské projekty se zapojením alespoň jednoho českého a jednoho polského partnera. Maximální počet projektových partnerů není omezen. Výjimkou jsou Evropská seskupení pro územní spolupráci, která mohou žádat samostatně. Žádosti nemohou předkládat fyzické osoby a soukromé podnikatelské subjekty.

Jak na to?

  1. Seznamte se s: Příručkou pro žadatele (podmínky předkládání žádosti), Metodikou kontroly a hodnocení (postup, jak a co předkládat), dokumentem Výzvy (konkrétní podmínky dané výzvy).
  2. Předložte se svým partnerem z druhé strany hranice společný povinný projektový záměr. Záměr musí být kompletní, dvojjazyčný a musí být doložené prohlášení všech projektových partnerů.

V případě kolové výzvy musíte záměr podat nejpozději 6 týdnů před ukončením příjmu plných žádostí.

  1. K vašemu záměru obdržíte stanovisko Společného sekretariátu. Brzy po předložení záměru budete informování o termínech, kdy můžete očekávat stanovisko k záměru a kdy můžete podávat plnou projektovou žádost. 
  2. Předložte plnou projektovou žádost v aplikaci ISKP21+ (vedoucí partner projektu musí mít kvalifikovaný elektronický podpis).

Doporučujeme v první řadě konzultovat vhodnost vašeho záměru s regionálním subjektem - Krajským úřadem Olomouckého kraje. 

Kontaktní údaje pro konzultace: e.malkova@olkraj.czs.husarikova@olkraj.cz

Jaké je podporované území?

Všechny dopady a aktivity by měly být realizované v podporovaném území. Sídlo projektového partnera může být mimo toto území, nezbytné je však, aby dopad aktivit vždy směřoval do podporovaného území. To je tvořeno regiony NUTS 3 , které představuje 5 českých krajů: Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Olomoucký a Moravskoslezský. A dále tvoří 6 polských podregionů: Bielski a Rybnicki (Slezské vojvodství), Jeleniogórski a Walbrzyski (Dolnoslezské vojvodství), Nyski a Opolski (Opolské vojvodství).

Informace k OP přeshraniční spolupráce Interreg Česko – Polsko 2021 – 2027, včetně platných dokumentů a metodik najdete na: www.cz-pl.eu.

Informace k výzvám
Informace k výzvám
Informace k výzvám


Poslední změna 30. 01. 2023 09:51:54