Pečovatelé na kraji. Řešili, jak pracovat efektivněji

27. 02. 2020

Jak efektivně poskytovat pečovatelskou službu – workshopu s tímto tématem se v pondělí 24. února zúčastnilo více než šedesát zástupců z řad poskytovatelů pečovatelských služeb z celého Olomouckého kraje.

V kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje společně diskutovali o možnostech nastavení procesů a rozvíjení další vzájemné spolupráce při poskytování pečovatelské služby. Ta je nejvíce zastoupenou sociální službou v regionu.

Zkušené lektorky se nebály dotknout ani palčivějších témat či různých problematických oblastí spojených s každodenními činnostmi pečovatelek a pečovatelů.

Smyslem workshopu byla vzájemná výměna zkušeností s poskytováním pečovatelské služby, představení praxe pečovatelských služeb z jiných krajů a také diskuse o zajištění dostupnosti pečovatelských služeb na území kraje.

Myšlenka uspořádat workshop vznikla na podnět odboru sociálních věcí, jehož snahou je sjednotit nastavení a podmínky pro poskytování pečovatelských služeb napříč Olomouckým krajem. S ohledem na velmi pozitivní odezvu plánuje Olomoucký kraj navazující workshop.

Pečovatelé na kraji. Řešili, jak pracovat efektivněji


Poslední změna 27. 02. 2020 08:56:55