Olomoucká štafeta na vozíku

13. 06. 2016

Stovky lidí vytvoří 24hodinovou štafetu na vozíku, aby se spojili s handicapovanými

Víte, za jak dlouho ujede člověk 250 m na invalidním vozíku? Nebo kolik lidí si toto vyzkouší za 24 hodin?

Spolek Trend vozíčkářů Olomouc již třetím rokem pořádá osvětově-edukační akci pro veřejnost s názvem Olomoucká štafeta na vozíku.

Dle slov jednoho z organizátorů a PR manažera Spolku Tomáše Helíska je akce součástí doprovodného programu a jakýmsi předskokanem Mattoni ½ Maraton Olomouc 2016. Akce bude probíhat 24 hodin a to od pátku 24. června od 9:00 až do soboty 25. června do 9:00.

Dle slov Tomáše Helíska se v roce 2015 této akce zúčastnilo téměř 600 lidí včetně dětí a představitelů samosprávy či realizační tým RunCzech s Carlem Capalbem.

„Smyslem akce je propojení široké veřejnosti se světem lidí užívajících vozík k běžnému pohybu formou zábavné štafety absolvované na invalidním vozíku. Cílem je zapojit do jízdy co největší počet účastníků, a to i v nočních hodinách. Délka trasy je 250 m,“ říká zakladatel celé myšlenky a předseda organizace Mgr. Milan Langer.

Pokud se budete chtít zapojit do lidského řetězce soužití v určitou dobu, můžete se nezávazně zaregistrovat on-line na webových stránkách Trendu vozíčkářů http://www.trendvozickaru.cz/stafeta.

Štafetu podpoří významné osobnosti veřejného života v čele s primátorem města Olomouce. Účast přislíbili i hejtmani Olomouckého, Pardubického kraje a kraje Vysočina.

„Podpořte tuto myšlenku a přizvěte své kolegy, partnery, přátele. Účastnit se mohou celé rodiny i s dětmi či firemní týmy. Důležité je nadšení pro akci a ochota pomoci, aby se nám podařilo štafetu absolvovat bez přerušení,“ uvádí závěrem Tomáš Helísek.  

stafeta.png
Soubor typu pdfOlomoucká štafeta na vozíku(523 kB)stáhnout


Poslední změna 13. 06. 2016 08:29:05