Nový projekt Úřadu práce ČR v Olomouci se zaměří na vyučené

20. 12. 2013

Od listopadu t. r. se v Olomouckém kraji rozběhl projekt “Šance pro vyučené v Olomouckém kraji‘‘. Tento projekt (jak už sám název napovídá) je zaměřen na uchazeče o zaměstnání, kteří jsou registrováni na ÚP ČR - kontaktních pracovištích Krajské pobočky v Olomouci, s nejvyšším dosaženým vzděláním ukončeným výučním listem. Základním principem projektu je komplexnost poskytovaných služeb zaměřených na individuální přístup k jednotlivým účastníkům projektu, na motivaci účastníků a na korekci chyb při vyhledávání zaměstnání. Projekt reaguje na požadavky trhu práce na straně jedné a na pomoc zaměstnavatelům při hledání vhodných zaměstnanců na straně druhé.

Hlavním záměrem projektu je pomoc účastníkům projektu při hledání zaměstnání – a to formou poradenství, rekvalifikací a poskytnutím dotací zaměstnavatelům, kteří pro účastníky projektu vytvoří nová pracovní místa (dotace může být poskytnuta až do výše 17.000,- Kč/měsíc na úhradu mzdových nákladů na dané pracovní místo, a to max. po dobu 12 měsíců). Pracovní smlouva mezi uchazečem o zaměstnání a zaměstnavatelem musí být uzavřena minimálně na dobu určitou jednoho roku se stanovenou délkou pracovní doby 40 hodin týdně. Podpořená pracovní místa bude možné realizovat jak u zaměstnavatelů v soukromé sféře, tak u zaměstnavatelů ve veřejné správě s výjimkou organizačních složek státu a státních příspěvkových organizací. Celkově bude finančně podpořeno min. 50 nových pracovních míst.

Podpořeným pracovním místům budou předcházet povinné poradenské činnosti v podobě skupinového a individuálního poradenství, které připraví účastníky pro efektivní výkon praxe u konkrétního zaměstnavatele. Je zde možnost využít i zvolenou rekvalifikaci. Rekvalifikace budou zaměřeny na získání odborných znalostí a pracovních dovedností, které bude zaměstnavatel požadovat k výkonu práce.

Díky projektu je možné aktivně podporovat více osob z cílové skupiny, a přispět tak ke zvýšení jejich zaměstnatelnosti. Do projektu se může zapojit minimálně 200 osob z celého Olomouckého kraje.

Veškeré další doplňující informace k projektu poskytnou koordinátorky na kontaktních pracovištích ÚP ČR, krajské pobočky v Olomouci v příslušném okrese.

Jeseník – Simona Viternová, tel. 950 121 315, e-mail: Simona.Viternova@je.mpsv.cz

Olomouc – Lenka Roudná, tel. 950 141 469, e-mail: Lenka.Roudna@ol.mpsv.cz

– Bc. Micheala Oralová, tel. 950 141 631, e-mail: Michaela.Oralova@ol.mpsv.cz

Prostějov – Marta Kaštilová, tel. 950 154 327, e-mail: Marta.Kastilova@pv.mpsv.cz

Přerov – Martina Rakovská, DiS., tel. 950 155 268, e-mail: Martina.Rakovska@pr.mpsv.cz

Šumperk – Jiřina Alexová, tel. 950 164 362, e-mail: Jirina.Alexova@su.mpsv.cz


Poslední změna 20. 12. 2013 12:12:49