Na střechu Evropy zamíří stovky turistů

01. 09. 2016

Staré Město pod Sněžníkem, 31. 8. 2016 – Více než čtvrtstoletí se lidé společně vydávají k prameni řeky Moravy a nejinak tomu bude letos. V sobotu 3. září se uskuteční 27. ročník pochodu k ústí Moravy spojený s Mezinárodním výstupem na Králický Sněžník. Akce se pravidelně účastní stovky turistů z Česka, Polska, Německa a Slovenska.

„Slavnostní zahájení letošního ročníku proběhne v devět hodin nad chatou Návrší a setkání všech účastníků na vrcholu hory je pak v plánu ve čtrnáct hodin,“ uvedla za pořadatele Alena Windová. „U typické sochy slona se turisté dozví zajímavosti o historii věže, která na Králickém Sněžníku kdysi stála, nebo se seznámí s jednotlivými vrcholy v okolí,” doplnila Windová.

Po zdolání Sněžníku a šťastném návratu zpět do Stříbrnic čeká na účastníky bohaté občerstvení a doprovodný program v podobě koncertů kapel.

Na trase mezi Starým Městem a Návrším a zpět bude po celý den vozit turisty kyvadlová autobusová doprava. Přesné časy odjezdů a více informací o celé akci jsou umístěny na webu www.nakralickysneznik.cz.

Výstup na Králický Sněžník finančně podpořil Olomoucký kraj, akci organizuje Staré Město pod Sněžníkem ve spolupráci s Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu.

Výstup na Králický Sněžník
Soubor typu pdfVýstup na Králický Sněžník(505 kB)stáhnout


Poslední změna 01. 09. 2016 09:46:32