Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlašuje první výzvy v rámci OP PIK

01. 06. 2015

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK), který má ve své gesci Ministerstvo průmyslu a obchodu, je připraven k příjmu prvních žádostí o podporu. Od 1. 6. 2015 tak mohou první zájemci podávat své žádosti o podporu. Téměř 120 miliard korun je v rámci OP PIK nachystáno na podporu malých a středních podnikatelů, výzkumu, energetické účinnosti i infrastruktury či například komunikačních technologií. K tomuto účelu již je připraveno 15 konkrétních výzev, jejichž seznam včetně detailních informací je k nalezení na webových stránkách ministerstva (viz: http://www.mpo.cz/dokument158407.html). Podrobnější informace o OP PIK můžete nalézt také na jeho oficiálních webových stránkách: http://www.oppik.cz/.

U většiny výzev bude podání žádostí o podporu do OP PIK probíhat ve dvou fázích – nejdříve podáním tzv. předběžné žádosti a následně po jejím posouzení bude žadatel vyzván k podání plné žádosti o podporu, přičemž podáním první žádosti vzniká u projektu tzv. uznatelnost nákladů.

Pro většinu nyní zveřejněných výzev platí, že příjem předběžných žádostí bude probíhat v termínu červen – srpen 2015 a příjem plných žádostí v termínu září – listopad 2015. Cílem OP PIK je dosažení konkurenceschopné a udržitelné ekonomiky založené na znalostech a inovacích.


Poslední změna 01. 06. 2015 14:52:38