Mezi finalisty soutěže EY Podnikatel roku 2013 Olomouckého kraje se probojovaly dvě ženy

17. 01. 2014

Známe jména finalistů osmého ročníku soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje, která se koná pod záštitou hejtmana Jiřího Rozbořila. Do finále se v tomto ročníku dokázaly probojovat dvě ženy. Držitele titulu EY Podnikatel roku 2013 Olomouckého kraje vybere odborná porota začátkem února 2014. Jméno vítěze bude slavnostně vyhlášeno 27. února 2014 v Divadle na Šantovce v Olomouci. Vítěz regionálního kola převezme z rukou hejtmana kromě věcného daru také šek na 100 tisíc korun za výbornou reprezentaci Olomouckého kraje.

„Olomoucký kraj soutěž Podnikatel roku dlouhodobě podporuje. Akce dává vyniknout dynamickým firmám, které zaměstnávají občany našeho kraje a jsou pozitivním příkladem pro ostatní. Právě úspěšná podnikatelská sféra společně s dostatkem kvalifikovaných pracovníků a odpovídající infrastrukturou patří k předpokladům rozvoje našeho kraje,“ uvedl o soutěži Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Soutěže EY Podnikatel roku se může zúčastnit podnikatel – fyzická osoba, vlastník nebo spoluvlastník obchodní společnosti, který má rozhodující vliv na její řízení a který aktivně působí v jejím vedení. Daná společnost musí existovat nejméně dva roky a mít alespoň 10 zaměstnanců. Krajským vítězem se v loňském roce stal Josef Žáček, ředitel společnosti Česko-slezská výrobní, která vyrábí obytné i sanitární kontejnery a objekty z kontejnerových modulů pro celý svět.

„Jsou věci na světě, které nejsou měřitelné penězi. Mezi ně patří i ocenění Podnikatele roku, které jsem za rok 2012 získal v Olomouckém kraji. Po dvaceti letech v podnikatelském prostředí je to neuvěřitelné pohlazení po duši a ocenění všech spolupracovníků společnosti. Je to neopakovatelný pocit, který každému, kdo něco v podnikáni dokázal, ze srdce přeji,“ říká Josef Žáček, ředitel společnosti Česko-slezská výrobní.

Soutěž je rovněž příležitostí pro podnikatelské talenty, které soutěží v kategorii Začínající podnikatel roku. Pro tuto kategorii se nevztahuje podmínka deseti zaměstnanců. Další kategorií je Technologický podnikatel roku, který je určen pro inovátory v oblasti technologií.

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2013 České republiky budou vyhlášeny na slavnostním galavečeru 4. března 2014 v Paláci Žofín v Praze. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále v červnu 2015 v Monte Carlu.

Finalisté soutěže EY Podnikatel roku 2013 Olomouckého kraje

  • Ing. Jana Kremlová, ALIKA a.s., www.alika.cz
  • Drahomíra Pisková, DRAPS s.r.o., www.draps.cz
  • Ing. Pavel Žerníček, BC Morava, s.r.o., www.bcmorava.cz
  • Roman Mazák, CBA NUGET s.r.o., www.nuget.cz
  • Ing. Radovan Psotka, DITREX s.r.o., www.ditrex.cz
  • Ing. Cyril Svozil, FENIX Trading, s. r. o., www.fenixgroup.cz
  • Ing. Vladimír Odehnal, Priessnitzovy léčebné lázně a.s., www.priessnitz.cz


Poslední změna 17. 01. 2014 10:29:53