Kraj hledá projekty spolupráce česko-polského příhraničí

07. 03. 2014

Olomoucký kraj zpracovává Akční plán Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí, jehož cílem je vytipování konkrétních projektů, jejichž realizace v česko-polském příhraničí bude v souladu s cíli Akčního plánu (příloha B).

Z toho důvodu se obracíme na Vás jako možné realizátory budoucích projektů v oblastech cestovního ruchu a volnočasových aktivit, infrastruktury a životního prostředí, konkurenceschopnosti, veřejných služeb a partnerství.

Děkujeme všem, kteří již vložili své projektové náměty do krajského zásobníku projektových námětů (jednotná databáze projektových námětů subjektů z území kraje). Náměty odpovídající danému tématu budou v tuto chvíli využity i k tomuto účelu.

Pokud jste tak neučinili a máte vhodný projektový námět, prosíme Vás o vyplnění přiloženého dotazníku (příloha A).

Strategii integrované spolupráce připravuje devět partnerů, kteří deklarovali činit společná opatření k založení Evropského seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) Nové Sudety. Spolu s Olomouckým krajem jsou do této iniciativy zapojeny kraje Královéhradecký, Liberecký, Pardubický, Dolnoslezské vojvodství a české i polské části euroregionů Nisa a Glacensis. Uvedení partneři se budou v období 2014-2020 podílet na implementaci Strategie formou přeshraničních a nadnárodních projektů. Dotazníkové šetření je prováděno na území všech zakládajících členů ESÚS.

Vyplněný dotazník zašlete prosím na adresu m.safarova@kr-olomoucky.cz nejpozději do 21. 3. 2014.

Závěry dotazníkového šetření a Strategie integrované spolupráce budou zveřejněny na www.4cbc.eu.

S případnými dotazy se můžete obrátit na Ing. Marii Šafářovou (e-mail: m.safarova@kr-olomoucky.cz).

Soubor typu docA - Dotazník Akční plán(154,5 kB)stáhnout
Soubor typu pdfB - Popis opatření(164,7 kB)stáhnout


Poslední změna 23. 02. 2016 16:37:04