Informační portál pro zrakově postižené slaví první rok své existence

01. 10. 2012

Dnes je tomu přesně jeden rok, co TyfloCentrum Olomouc pro veřejnost spustilo informační portál a rozcestník www.tyflonet.cz. Portál shromažďuje informace pro zrakově postižené osoby z různých oblastí života. Je pro ně také speciálně upraven. Portál provozuje sociální firma TyfloCentra Olomouc nazvaná Ergones. Za rok své existence si získal mnoho příznivců jak z řad laické, tak i odborné veřejnosti.

Stránky portálu jsou neustále aktualizovány a přibývají zde zajímavé informace o nejrůznějších aktivitách organizací, institucí a spolků zrakově postižených. „Poté co se Tyflonet dostal do povědomí veřejnosti, se nám tyto organizace samy ozývají se žádostí o uveřejnění informací na stránkách,“ říká Jana Šmídová, která na stránky odborně dohlíží.

Jako dárek k prvním narozeninám si Tyflonet nadělil rozšíření o možnost internetové reklamy, kterou v současné době portál nabízí, a to nejen firmám, které jsou spojeny s problematikou zrakového postižení.

Díky portálu byla vytvořena dvě pracovní místa pro zrakově postižené. Obě pracovnice jsou absolventkami tréninkového zaměstnávání, jež bylo jednou z aktivit projektu „Komplexní program podpory zaměstnávání osob se zrakovým postižením v Olomouckém kraji“. Projekt byl financován Evropským sociálním fondem a ze státního rozpočtu České republiky.


Poslední změna 01. 10. 2012 12:16:04