Informace o projektu „Vstupujeme na trh práce“

08. 10. 2012

Začátkem srpna byl zahájen projekt „Vstupujeme na trh práce”, který je spolufinancován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) a státního rozpočtu České republiky.

Projekt je zaměřen na zvýšení zaměstnatelnosti uchazečů o zaměstnání (evidovaných na Úřadu práce ČR v Olomouckém kraji) ve věku do 25 let se základním nebo nedokončeným středním vzděláním – a to prostřednictvím komplexního programu, kterým budou posilovány sociální a profesní kompetence a odstraňovány bariéry pro trvalý vstup na trh práce.

Projekt svým obsahem a strukturou jednotlivých vzdělávacích aktivit přispěje klientům z cílové skupiny získat díky komplexně nastavenému přístupu odborné vzdělání a zapojit se do pracovního procesu. Aktivity projektu pomohou těmto osobám zvýšit jejich šanci na získání zaměstnání absolvováním programu finanční gramotnosti, individuálního poradenství, rekvalifikačních kurzů a dalších aktivit. Komplexní aktivity projektu jsou doplněny dle potřeb klientů o podpůrná opatření a doprovodné aktivity.

Hlavními nástroji a aktivitami projektu jsou:

  • program podpory individuálních pracovních kompetencí,
  • pracovní diagnostika, jejíž hlavním výstupem je nastavený individuální kariérový plán,
  • poradenské programy - školení základní počítačové gramotnosti, finanční gramotnosti, trénink sociálních dovedností a budování dobrého dojmu,
  • rekvalifikační kurzy dle výsledků pracovní diagnostiky (důraz je kladen na praktickou část výuky, která tvoří většinou 80% rozsahu RK),
  • doprovodná opatření, usnadňující účastníkům přístup k jednotlivým aktivitám,
  • uplatnění na trhu práce (vytváření nových pracovních míst, umístění účastníků do nového zaměstnání, příspěvky na mzdové náklady zaměstnavatelům).

Všechny aktivity jsou hrazeny z projektu a jsou pro cílovou skupinu poskytovány zdarma. Zájemci o zařazení do tohoto projektu se mohou přihlásit u svého poradce pro zprostředkování na úřadu práce nebo přímo u realizátora projektu.

Realizátorem projektu je Republikové centrum vzdělávání, s.r.o. se sídlem v Praze a pobočkou na tř. Kosmonautů 989/8 (budova AB Centrum) v Olomouci.

Kontaktní osoba: Gabriela Uličná, tel. 731 448 910, e-mail: gabriela.ulicna@rcv.cz

Další informace o projektu na http://vstupujemenatp.rcv.cz.


Poslední změna 08. 10. 2012 15:20:25