Extrem food festival - domácí festival exotické kuchyně

11. 08. 2016

Vyměňte všední českou kuchyni za extrémní chuťový zážitek na Extrem food festivalu

Olomouc, 24. června 2016 – V sobotu 17. září proběhne v olomouckém centru ARTUM od 10:00 do 18:00 první ročník EXTREM FOOD FESTIVALU. Festival nabídne netradiční cizokrajné pokrmy, prodej exotických surovin, ale také osvětové přednášky o  tom, jak cestovat za chutí. Pořadatelem je občanské sdružení Naboso, které má na svém kontě úspěšně vyprodané filmové festivaly  Expediční kamera a  Snow film fest.

Nechceme nabízet něco, co lze běžně koupit, připravujeme opravdové ‚extrem food',“ říká pořadatel Pavel Pichler. O tom, že půjde o jídla, se kterými se na českých talířích jen tak nesetkáte, není pochyb. K ochutnání budou cvrčci, červi nebo nejsmradlavější ovoce na  světě. Zapít to celé může návštěvník nápojem z ptačího hnízda, jehož výrobci po konzumaci slibují zvýšené libido, čistější pleť, zmírněné astma nebo také lepší soustředění. „Pokud se někomu jen při představě takového jídla dělá zle, může být klidný. Samozřejmě jsme přizvali také nejzajímavější restaurace, které budou připravovat pokrmy z thajské, arabské nebo čínské kuchyně,“ uklidňuje Pavel Pichler.

Malý a domácí festival

Akce je pojata jako malý domácí festival a to nejen velikostí prostory, ale také i celkovým konceptem, kdy organizátoři doufají, že na akci dorazí milovníci pohody, dobré nálady a jídla. Organizátoři na prvním ročníku festivalu očekávají během celého dne okolo 400 návštěvníků. „Chceme, aby všichni, kdo přijdou, mohli ochutnat co nejvíce jídel, viděli, jak se jednotlivé suroviny upravují, jak je správně okořenit i naservírovat,“ upozorňuje Pichler. A doplňuje: „I  proto jsme tuto akci pojali spíše jako menší domácí festival s milou atmosférou a  netradičním zážitkem.

Vstupné na celodenní akci je 130 Kč a v ceně vstupenky, kterou lze koupit v předprodeji, najdete program akce, 2x exotický recept, 2x malé překvapení. Kompletní program hledejte na http://www.extremfood.cz/.

Extrem food festival


Poslední změna 11. 08. 2016 13:33:25