Ekologické dny Olomouc

Datum12.-27. 04. 2024
Místo konáníHorka nad Moravou
WWWwww.ekologickednyolomouc.cz
OrganizátorSluňákov - centrum ekologických aktivit

Festival Ekologické dny Olomouc nabízí tradičně pestrý program a je pozvánkou do jarní přírody, na výlety, procházky i pobyt v lužní krajině s galerií v přírodě. Pestrost je hlavním tématem letošní programové nabídky. Téma je vypůjčeno z básně Bohuslava Reynka „Bláznem jsem ve své vsi“. Ekologické dny Olomouc (12. 4. - 27. 4. 2024) se tak zaměří na bio-diverzitu přístupů ke světu, přírodě a společnosti. 

Akci pořádá pořádá Sluňákov – centrum ekologických aktivit v areálu Domu přírody Litovelského Pomoraví v Horce nad  Moravou.

Festival zahájí 12. dubna komentovaná prohlídka areálu Domu přírody Litovelské Pomoraví v Horce nad Moravou, která je zároveň oslavou 10 let od jejího vzniku. 

Festivalovou nabídku obohatí také výstavy, oblíbené výlety, další komentované procházky, beseda o klimatu s účastí ministra životního prostředí Petra Hladíka (ve spolupráci s Divadlem na cucky). Největší akcí je tradičně Edojarmark s bohatým environmentálním a kulturním programem a festivalovým koncertem Climate Lament (Michal Prokop & Framus Five, Bert & Friends, RAZAM a Iva Marešová, Letní kapela, Bombarďák, Terrible 2s a maďarská skupina Terra Profonda).

Podrobný program festivalu je na www.ekologickednyolomouc.cz.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Josefa Suchánka. 

Ekologické dny Olomouc


Poslední změna 12. 04. 2024 12:19:01