Archiv aktualit

11.01.2024 - Prodloužení lhůty pro příjem žádostí o podporu z 2. výzvy Demonstrativní aplikace ekosystému sítí 5G pro chytrá města

Ministerstvo pro místní rozvoj prodloužilo lhůtu pro příjem žádostí o podporu z 2. výzvy Demonstrativní aplikace ekosystému sítí 5G pro chytrá města, obce a regiony až do 14. února 2024.

14.11.2023 - Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu v rámci Národního plánu obnovy Demonstrativní aplikace ekosystému sítí 5G pro chytrá města, obce a regiony.

24.10.2023 - Ministerstvo pro místní rozvoj připravuje výzvu

Ministerstvo pro místní rozvoj aktuálně chystá vyhlášení výzvy v rámci Národního plánu obnovy Demonstrativní aplikace ekosystému sítí 5G pro chytrá města, obce a regiony. Výzva je zaměřena na vývoj a uvedení do provozu referenčních aplikací vertikál ekosystému sítí 5G.

19.10.2023 - Kraj pořádal Smart tour po regionu. Poslední zastávka byla v Olomouci

Poslední ze čtyř roadshow na téma Smart region v Olomouckém kraji se konalo v úterý 17. října v Olomouci. Předmětem jednání byla možnost zavedení různých inovativních řešení do obcí, díky kterým mohou zlepšit kvalitu života a ušetřit čas i peníze.

02.10.2023 - Kraj vyjel na Smart tour. S městy a obcemi jedná o využití inovací

Olomoucký kraj se rozhodl uspořádat Smart tour. V jednotlivých městech a obcích se setkává s jejími zástupci a představuje jim inovace a moderní technologie, které mohou využívat. V úterý 19. září se v Zábřehu uskutečnilo první jednání. Ujal se ho Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro SMART projekty, evropské projekty a inovace.

03.03.2022 - Olomoucký region chce být chytrý, chce být SMART

Hejtmanství proto připravilo na letošní rok dotační tituly, které SMART technologie do našeho regionu pomohou zavádět. V kompetenci má tuto oblast uvolněná členka Rady Olomouckého kraje Zdeňka Dvořáková Kocourková.

28.02.2022 - Kraj plní slib a spouští nové dotační tituly pro Smart projekty. Ve hře je rychlejší internet a moderní zdravotní péče

Příjem žádostí bude probíhat od poloviny března a o peníze se mohou hlásit obce a poskytovatelé zdravotnických služeb.

11.02.2022 - Olomoucký kraj ušetřil statisíce korun za nové logo. Grafiku vymysleli studenti z Prostějova

Nové logo a grafický manuál je součástí SMART projektu Odpadový portál Olomouckého kraje.

03.11.2021 - Chytré řešení komunikace mezi záchrannou službou a nemocnicemi

Projekt počítá s elektronickým sdílením zdravotnické dokumentace pacientů.