Řešení mimořádné situace na infrastruktuře vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu“ (příjem žádostí 01. 04. - 28. 06. 2019)

Řešení mimořádní situace na infrastruktuře vodovodů a kanalizací (příjem žádostí 01. 04. – 28. 06. 2019)

Dotace obcím na území Olomouckého kraje na řešení mimořádných událostí v oblasti vodohospodářské infrastruktury 2019

Cílem dotačních titulů 1 – 2 je podpora opatření v situaci, kdy došlo k narušení nebo mimořádnému ohrožení základních funkcí území škodlivým působením sil a jevů, které ohrožují život, zdraví, majetek nebo životní prostředí v Olomouckém kraji ve veřejném zájmu a v souladu s cíli a záměry Olomouckého kraje. Jedná se zejména o řešení mimořádných situací (havárií) v zásobování pitnou vodou, odvádění a likvidaci odpadních vod, odstraňování a zabránění škodám na vodních dílech v majetku obcí v důsledku povodňové situace.

 

Dotační titul 1

V rámci tohoto dotačního titulu je možné žádat o dotaci na:

  • realizace opatření k odstranění havárií a mimořádných situací vzniklých při provozu vodovodů sloužících pro veřejnou potřebu včetně všech souvisejících objektů v majetku obcí, v jejichž důsledku dojde nebo může dojít k nedostatečnému či úplnému znemožnění zásobování obyvatelstva kvalitní pitnou vodou odpovídající platné legislativě

  • realizace opatření k odstranění havárií a mimořádných situací vzniklých při provozu kanalizace pro veřejnou potřebu včetně všech souvisejících objektů v majetku obcí, v jejichž důsledku dojde nebo může dojít k nedostatečnému či úplnému znemožnění odvádění odpadních vod včetně odstraňování znečištění a hrozí ohrožení kvality povrchových či podzemních vod.

Soubor typu pdfPRAVIDLA DT 1-ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÉ SITUACE NA INFRASTRUKTUŘE VODOVODŮ A KANALIZACÍ PRO VEŘEJNOU POTŘEBU(1,3 MB)stáhnout
Soubor typu docxVzorová veřejnoprávní smlouva DT č. 1(56,9 kB)stáhnout
Soubor typu xlsxVzorová žádost DT č. 1(56,7 kB)stáhnout


Poslední změna 25. 02. 2019 09:53:06