Podpora významných aktivit v oblasti zdravotnictví (příjem žádostí 28. 1. 2019 – 8. 2. 2019)

PROGRAM NA PODPORU ZDRAVÍ A ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU V ROCE 2019

Dotační titul 2:

Podpora významných aktivit v oblasti zdravotnictví

Celková částka: 3 750 000,- Kč

(Administrátor: Iveta Stránská, Ing. Gabriela Radilová Vorlová)

Důvod: Důvodem vyhlášení dotačního titulu 2 je zejména podpora zlepšování zdravotního stavu obyvatel Olomouckého kraje realizací významných aktivit v oblasti zdravotnictví, dále podpora zlepšování zdravotního stavu dětí se zdravotním či kombinovaným postižením včetně neurologického, podpora významných akcí/projektů zaměřených na udržování a zvyšování odborných kompetencí zdravotnických pracovníků a podpora dárcovství krve v Olomouckém kraji. Důvod vyhlášení dotačního titulu je v souladu s Národní strategií Zdraví 2020 a se Strategií rozvoje územního obvodu Olomouckého kraje na období 2015 – 2020, konkrétně s prioritou B.1 Optimalizace systému zajišťování zdravotní péče, oblastmi podpory B.1.7 Zkvalitňování zdravotní péče o zdravotně znevýhodněné občany včetně dětí, B.1.8. Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků a B.1.9. Podpora zdravotně-preventivních programů.

Účel: Podpora projektů, významných svým rozsahem, obsahem nebo přínosem, pořádaných na území Olomouckého kraje nebo pro obyvatele Olomouckého kraje. Podpořeny mohou být projekty učené široké veřejnosti, zaměřené na zlepšování informovanosti o zdravém způsobu života a o prevenci v oblasti zdraví, dále projekty zaměřené na zlepšování zdravotního stavu dětí se zdravotním či kombinovaným postižením včetně neurologického pomocí speciálních rehabilitací nehrazených z veřejného zdravotního pojištění, které budou poskytovány dětem z Olomouckého kraje (přičemž každé dítě může být zařazeno pouze do jednoho projektu podporovaného Olomouckým krajem). Podpořena může být rovněž realizace významných jednorázových vzdělávacích akcí pro pracovníky ve zdravotnictví, zaměřených na praktický nácvik či zafixování odborných dovedností, a organizace odborných kongresů, konferencí a seminářů v různých oblastech zdravotnictví včetně paliativní péče, přičemž podpora může být využita výhradně na zajištění odborné části akce. Podpořit lze rovněž aktivity související s dárcovstvím krve (zejména oceňování dárců krve a propagace dárcovství) a s výukou první pomoci.

Anotace: V rámci DT 2 je možné žádat o finanční podporu na realizaci významných akcí/projektů zaměřených na výchovu občanů k péči o vlastní zdraví. Dotaci lze použít na organizační zajištění významných výchovných, vzdělávacích a edukačních aktivit určených pro všechny skupiny obyvatel zaměřených na prevenci a zdravý způsob života (např. na pronájem prostor a techniky pro realizaci akce, výdaje na dopravu osob a materiálu, propagační materiál a další výdaje související s organizací akce).

Podpořit lze rovněž aktivity vedoucí ke zlepšování zdravotního stavu dětí se zdravotním či kombinovaným postižením včetně neurologického, které nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění. V rámci DT 2 bude možné žádat o finanční podporu na speciální rehabilitace nehrazené z veřejného zdravotního pojištění, přičemž každé podpořené dítě může být zařazeno pouze do jednoho projektu podporovaného Olomouckým krajem (jedno dítě se nemůže účastnit rehabilitací v rámci několika podpořených projektů). 

Dále mohou být podpořeny významné jednorázové vzdělávací akce pro pracovníky ve zdravotnictví, zaměřené na praktický nácvik či zafixování odborných dovedností, a odborné kongresy, konference a semináře v různých oblastech zdravotnictví včetně paliativní péče. Dotaci lze použít výhradně na výdaje související s odbornou částí akce, např. na pronájem prostor a techniky pro realizaci akce, výdaje na dopravu osob a materiálu, propagaci akce, ubytování účastníků a organizačního týmu, tlumočení a další výdaje související výhradně s organizačním zajištěním odborné akce. Dotaci nelze použít na zajištění doprovodného a zábavného programu nesouvisejícího s žádnou oblastí zdravotnictví.

V rámci DT 2 lze podpořit rovněž aktivity zaměřené na podporu dárcovství krve. Dotaci lze použít na výdaje související s oceňováním dárců krve a s akcemi pro dárce krve, na tisk materiálů a propagaci bezpříspěvkového dárcovství krve.

Žadatelem nemůže být PO kraje.

Žadatelem nemůže být obec.

Dotaci nelze použít na mzdy zaměstnanců (lze použít pouze na odměny lektorům).

Z konkrétního účelu a struktury použití dotace musí vyplývat jednoznačná návaznost na podporu zdraví občanů Olomouckého kraje.

Musí být podpořen skupinový zájem (nikoli zájem jednotlivce).

 

Min. částka – 35 001,- Kč

Max. částka – 400 000,- Kč

Spoluúčast: 50%

Neinvestiční dotace.

 

Příjem žádostí: 28. 1. 2019 – 8. 2. 2019 do 12:00 hod.

 

Soubor typu pdfschvalene-dotace-dt2.pdf(478,6 kB)stáhnout
Soubor typu pdfdt-2-pravidla-podpora-vyznamnych-aktivit-v-oblasti-zdravotnictvi.pdf(7,2 MB)stáhnout
Soubor typu pdfdt2-vzor-zadosti-o-poskytnuti-dotace.pdf(975,8 kB)stáhnout
Soubor typu pdfdt2-vzorova-smlouva-o-poskytnuti-dotace-fo-nepodnikatel-akce.pdf(523,3 kB)stáhnout
Soubor typu pdfdt2-vzorova-smlouva-o-poskytnuti-dotace-fo-nepodnikatel-cinnost.pdf(523,1 kB)stáhnout
Soubor typu pdfdt2-vzorova-smlouva-o-poskytnuti-dotace-fo-podnikatel-cinnost.pdf(537,1 kB)stáhnout
Soubor typu pdfdt2-vzorova-smlouva-o-poskytnuti-dotace-fo-podnikatel-akce.pdf(540,8 kB)stáhnout
Soubor typu pdfdt2-vzorova-smlouva-o-poskytnuti-dotace-po-akce.pdf(540,3 kB)stáhnout
Soubor typu pdfdt2-vzorova-smlouva-o-poskytnuti-dotace-po-cinnost.pdf(537,5 kB)stáhnout


Poslední změna 27. 12. 2018 13:27:20