08_01_01 Podpora prevence kriminality (příjem žádostí 24.1. - 4.2.2022)

Název

08_01_01_PODPORA PREVENCE KRIMINALITY

AnotaceZ dotačního programu je možné žádat o finanční podporu na sociální prevenci formou neinvestičních akcí/činností, které směřují k eliminaci kriminálně rizikových jevů a k pomoci ohroženým skupinám obyvatel Olomouckého kraje. Dále na situační prevenci formou investičních nebo neinvestičních akcí, které směřují ke zvýšení bezpečnosti obyvatel Olomouckého kraje, k prevenci majetkové kriminality, prevenci vandalismu a k souvisejících sociálně nežádoucích jevů.
Termín příjmu žádostí24.01.2022 - 04.02.2022
Způsob podání žádostiŽadatelé se do systému RAP přihlašují pomocí svého uživatelského jména a hesla, případně prostřednictvím elektronické identifikace (například použitím elektronického občanského průkazu, bankovní identity, NIA ID a jiné). Žadatelé vyplní a odešlou svou žádost v systému RAP, včetně povinných příloh, žadatelé, kteří budou odesílat žádost dle bodu a) – e) si následně stáhnou soubor PDF s podanou žádostí (odeslanými soubory) opatřenou PID (čárovým kódem) a ve stanovené lhůtě ji doručí poskytovateli jedním z následujících způsobů s tím, že obce mohou použít pouze způsob b): a) elektronicky emailem se zaručeným nebo kvalifikovaným elektronickým podpisem žadatele v souladu s čl. 3 část A odst. 7 na adresu: posta@olkraj.cz, nebo b) elektronicky datovou schránkou žadatele do datové schránky ID: qiabfmf se zaručeným nebo kvalifikovaným elektronickým podpisem v souladu s čl. 3 část A odst.7 (povinné pro obce) S každým žadatelem, který podal žádost tímto způsobem, bude Smlouva uzavírána elektronicky – viz čl. 1, odst. 15, nebo c) elektronicky datovou schránkou žadatele do datové schránky ID: qiabfmf – pro osoby, které nejsou veřejnoprávní podepisující, nebo d) osobním doručením nebo zasláním jednoho vytištěného a podepsaného originálu žádosti v listinné podobě na podatelnu Krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 1191/40a, 779 00 Olomouc, nebo e) zasláním elektronicky emailem na adresu: posta@olkraj.cz – sken žádosti ve formátu PDF, která byla vytištěna, podepsána a následně naskenována. Tento způsob podání žádosti nemohou využít veřejnoprávní podepisující. V případě schválení dotace je nutné originál žádosti o dotaci s vlastnoručním podpisem doložit poskytovateli nejpozději v den, kdy je poskytovateli doručena oboustranně podepsaná Smlouva. Nedoloží-li žadatel originál žádosti nejpozději v den doručení oboustranně podepsané Smlouvy poskytovateli, Smlouva zaniká. nebo f) elektronicky prostřednictvím systému RAP s využitím elektronického podepsání v RAP. Způsob odeslání žádosti prostřednictvím RAP mohou použít pouze žadatelé, kteří nejsou veřejnoprávními podepisujícími. Žádost a odesílané dokumenty lze podepsat zaručeným nebo kvalifikovaným elektronickým podpisem.
Oprávnění žadateléPro podporované aktivity sociální prevence právnická osoba, kterou je: - právnická osoba, jejímž předmětem činnosti, které se týká požadovaná dotace, jsou aktivity související s problematikou týkající se sociální oblasti a jejíž sídlo či provozovna se nachází v územním obvodu Olomouckého kraje, nebo - právnická osoba, jejímž předmětem činnosti, které se týká požadovaná dotace, jsou aktivity související s problematikou týkající se sociální oblasti a jejíž sídlo ani provozovna se nenachází v územním obvodu Olomouckého kraje, ale výstupy akce/činnosti, na niž je požadována dotace, budou realizovány v územním obvodu Olomouckého kraje, případně budou propagovat Olomoucký kraj mimo jeho územní působnost, - obec v územním obvodu Olomouckého kraje, - dobrovolný svazek obcí, který je registrován v souladu se zákonem o obcích a jehož sídlo se nachází v územním obvodu Olomouckého kraje. Pro podporované aktivity situační prevence právnická osoba, kterou je: - obec v územním obvodu Olomouckého kraje, - dobrovolný svazek obcí, který je registrován v souladu se zákonem o obcích a jehož sídlo se nachází v územním obvodu Olomouckého kraje.
Termín semináře
Místo seminářePrezentace na webových stránkách Olomouckého kraje
PravidlaPravidla 08_01 DP pro sociální oblast 2022 DT č. 08_01_01 Podpora prevence kriminality.pdf
Žádost vzorVzor žádosti o poskytnutí dotace z rozpočtu OK v DT č. 08_01_01 Podpora prevence kriminality.pdf
RAP – podání žádostihttps://www.olkraj.cz/portal/
Technická podporadotace@olkraj.cz

Ukončený dotační program/titul

RAP – vyúčtováníhttps://www.olkraj.cz/portal/
Vzor závěrečné zprávy
Vzor závěrečné zprávy.docx

Kontakty

Mgr. Michal Poláček

manažer prevence kriminality, dotační titul Podpora prevence kriminality
Odbor sociálních věcí
oddělení sociálně-právní ochrany
   585 508 604 m.polacek@olkraj.cz
Jeremenkova 1211/40b, 77900 Olomouc, patro 8, kancelář: 811
Soubor typu pdfInformace k elektronickému vyúčtování dotace(385,8 kB)stáhnout
Soubor typu pdfSchválené výše dotací ZOK ze dne 11. 4. 2022(364,6 kB)stáhnout
Soubor typu pdfSchválené výše dotací ROK ze dne 21. 3. 2022(368,5 kB)stáhnout
Soubor typu pdfPrezentace k Dotačnímu titulu 08_01_01_Podpora prevence kriminality(1,8 MB)stáhnout
Soubor typu pdfInformace k příloze č. 4 a úplnému výpisu údajů z evidence skutečných majitelů(498,5 kB)stáhnout
Soubor typu pdfTechnické požadavky na městské kamerové systémy(366,9 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzor. návrh Dohody o zajištění monitor. a poskytování osob. údajů poř. kamer.systému(403,2 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzorová veřejnoprávní smlouvy na akci - obce, města do 35 tis.Kč(492,4 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzorová veřejnoprávní smlouvy na akci - obce, města nad 35 tis.Kč(578,3 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzorová veřejnoprávní smlouvy na akci - právnické osoby do 35 tis.Kč(497,6 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzorová veřejnoprávní smlouvy na akci - právnické osoby nad 35 tis.Kč(583 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzorová veřejnoprávní smlouvy na činnost - obce, města do 35 tis.Kč(470,8 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzorová veřejnoprávní smlouvy na činnost - obce, města nad 35 tis.Kč(396,3 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzorová veřejnosprávní smlouvy na činnost - právnické osoby do 35 tis.Kč(484,1 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzorová veřejnoprávní smlouva na činnost - právnické osoby nad 35 tis.Kč(565,8 kB)stáhnout
Soubor typu pdfSchválené výše dotací ZOK ze dne 11. 4. 2022(364,6 kB)stáhnout


Poslední změna 15. 12. 2021 12:57:47