Soutěž pro úřady v kraji. Který z nich nabízí ženám a mužům rovnější příležitosti?

05. 09. 2019

Úřad na cestě k rovnosti – takový je název soutěže, do níž se od začátku září mohou hlásit všechny veřejné správy na obecní, městské i krajské úrovni. Vyhlašovatelem je Ministerstvo vnitra a pražský Institut pro veřejnou správu ve spolupráci s Úřadem vlády.

Soutěž zkoumá nejenom to, jak se jednotlivé úřady chovají k ženám a mužům z řad svých zaměstnanců, ale také ve vztahu k veřejnosti,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje Lubomír Baláš.

K účasti v soutěži je potřeba do 30. září vyplnit přiložený dotazník a zaslat jej na e-mailovou adresu: a.ulo@institutpraha.cz, datovou schránkou: 6awdjrd nebo na adresu:  Mgr. Anna Úlovcová, oddělení rozvoje a mezinárodní spolupráce, Institut pro veřejnou správu Praha, Dlážděná 6, 110 00 Praha 1.

Odborná komise v průběhu října vyhodnotí dotazníky přihlášených obcí a krajů na základě kritérií stanovených pro příslušné kategorie a udělí ocenění Úřad roku 2019 prvním třem umístěným soutěžícím v každé kategorii.

Slavnostní vyhlášení vítězů a předání ocenění nejlepším vybraným úřadům proběhne 20. listopadu na konferenci Úřad na cestě k rovnosti, která se uskuteční v prostorách Lichtenštejnského paláce v Praze na Kampě.

Soutěž pro úřady v kraji. Který z nich nabízí ženám a mužům rovnější příležitosti?
Soubor typu docxDotazník - obec I(31,3 kB)stáhnout
Soubor typu docxDotazník - KÚ, obec II a III(35,8 kB)stáhnout
Soubor typu pdfOznámení o vyhlášení soutěže(204,2 kB)stáhnout


Poslední změna 05. 09. 2019 11:25:46