Podpora poskytovatelů domácí zdravotní péče poskytované pacientům v terminálním stádiu onemocnění (30.7. - 3.8.)

Podpora poskytovatelů domácí zdravotní péče poskytované pacientům v terminálním stádiu onemocnění

Celková částka: 3 500 000,- Kč

(Administrátor: Alena Rozsívalová)

Příjem žádostí 30. 7. 2018 - 3. 8. 2018.

Důvod: V rámci dotačního Programu na podporu zvlášť významných aktivit v oblasti zdravotnictví je vyhlášen dotační titul 1: Podpora poskytovatelů domácí zdravotní péče poskytované pacientům v terminálním stadiu onemocnění.

Důvodem vyhlášení dotačního titulu 1 je podpora poskytovatelů zdravotních služeb poskytujících zdravotní péči pacientům, u nichž již byly vyčerpány všechny možnosti léčby a kteří chtějí strávit poslední chvíle života ve vlastním sociálním prostředí mezi svými blízkými. Zdravotní péče je zaměřena zejména na zmírnění obtíží a tišení bolesti a je poskytována přímo v domovech pacientů a ve spolupráci s rodinnými příslušníky. To je v souladu se Strategií rozvoje územního obvodu Olomouckého kraje na období 2015 – 2020, konkrétně s prioritou B.1 - Optimalizace systému zajišťování zdravotní péče, oblastí podpory B.1.6 Podpora zdravotní péče ve vlastním sociálním prostředí pacienta.

Účel: Podpora provozu poskytovatelů zdravotních služeb poskytujících zdravotní péči pacientům v terminálním stadiu onemocnění v jejich vlastním sociálním prostředí. Těmto pacientům tak bude umožněno dožít poslední dny života v domácím prostředí, při zachování důstojnosti a při zajištění kvalitní zdravotní péče

Anotace: V rámci dotačního titulu 1 Podpora poskytovatelů domácí zdravotní péče poskytované pacientům v terminálním stadiu onemocnění bude možné žádat o příspěvek na provoz poskytovatele domácí zdravotní péče poskytované pacientům v terminálním stadiu onemocnění (mzdy odborných zdravotnických pracovníků v přímé péči, dopravu k pacientům, výdaje na provoz kontaktního pracoviště včetně kancelářských potřeb, další provozní výdaje např. výdaje na opravy a servis zdravotnických prostředků nezbytných pro poskytování zdravotních služeb, výdaje na spotřební zdravotnické prostředky a materiál nezbytný pro zajištění zdravotních služeb, dále výdaje na vzdělávání zdravotnických pracovníků v přímé péči – odborné a speciální kurzy a školení zaměřená na poskytování zdravotní péče pacientům v terminálním stadiu onemocnění a další nezbytné výdaje).

Min. částka – 100 000,- Kč

Max. částka – 250 000,- Kč

Spoluúčast: 10%

Neinvestiční dotace.

 

Soubor typu pdfdt1-prehled-schvalenych-dotaci.pdf(474 kB)stáhnout
Soubor typu pdfdt-1-pravidla-podpora-poskytovatelu-domaci-zdrav-pece-poskytovane-pacientum-v-terminalnim-stadiu-onemocneni.pdf(1,3 MB)stáhnout
Soubor typu pdfdt1-vzorova-zadost.pdf(780,6 kB)stáhnout
Soubor typu pdfVzorová smlouva(316 kB)stáhnout


Poslední změna 28. 06. 2018 09:12:28