Olomoucký kraj ocení počiny v kultuře za dva roky

01. 12. 2021

Do konce prosince mohou lidé nominovat osobnosti i významné počiny na Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury. Vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo, o ceně veřejnosti rozhodnou lidé prostřednictvím internetového hlasování, které se uskuteční v průběhu března. Slavnostní předání cen je naplánováno na 21. dubna 2022 v Moravském divadle Olomouc.

„Olomoucký kraj připravuje vyhlášení ceny kultury za rok 2021 a výjimečně také za rok 2020. Předávání ocenění za rok 2020 se v letošním roce v důsledku omezení souvisejících s koronavirem neuskutečnilo. Zájemci tedy mohu nominovat počiny uskutečněné v roce 2021 a 2020,“ uvedl Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje pro oblast kultury.

Ceny kultury vyhlašuje Olomoucký kraj od roku 2006 a za tu dobu vyznamenal řadu osobností i významných kulturních počinů v oblasti kultury napříč celým regionem. Lidé mohou navrhovat svoje kandidáty v kategorii hudba, výtvarné umění, divadlo, film, rozhlas, televize a literatura. Zvlášť se bude vyhlašovat cena za celoživotní přínos, výjimečný počin v oblasti tradiční lidové kultury, ochrany a popularizace kulturních hodnot a cena veřejnosti. V minulosti hejtman Olomouckého kraje rovněž uděloval Cenu hejtmana za výjimečný počin v oblasti kultury.

Nominace přijímá úřad do 31. prosince na adrese Olomoucký kraj, Odbor sportu, kultury a památkové péče, Jeremenkova 40a, Olomouc. Mailem je možné návrhy zaslat na posta@olkraj.cz, zájemci mohou také využít datovou schránku nebo přijít osobně na krajskou podatelnu. Vzor nominačního listu a další informace naleznete ZDE.

Olomoucký kraj ocení počiny v kultuře za dva roky


Poslední změna 01. 12. 2021 09:32:12