Jak si vybíráme nové kolegy a kolegyně

Výběrové řízení

Prostřednictvím výběrového řízení podle zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících samosprávných celků, ve znění pozdějších přepisů, jsou u nás vždy obsazovány pozice úředníků na dobu neurčitou a vedoucích úředníků.

  • Podmínky pro obsazení daného pracovního místa i náležitosti přihlášky jsou vždy uvedeny ve vyhlášení výběrového řízení.
  • Zaujme-li vás charakteristika pozice, prvním krokem je přihláška do výběrového řízení. K přihlášce nezapomeňte připojit vyžadované přílohy.
  • Pro případné bližší informace či konzultaci můžete využít kontaktu uvedeného ve vyhlášení výběrového řízení.
  • Pro každé výběrové řízení jmenuje ředitel úřadu výběrovou komisi, která je obvykle složena z vedoucího příslušného odboru, vedoucího oddělení, do kterého hledáme novou posilu, zástupce personálního odboru a zástupce odborové organizace.
  • Má-li přihláška všechny náležitosti, zpravidla následuje osobní setkání ve formě výběrového pohovoru za účasti uchazeče a výběrové komise. V rámci něj Vás nebudeme zkoušet a drtit, ale budeme se snažit z Vás vytáhnout to nejlepší a zjistit formou diskuse a rozhovoru, zda jste tím nejvhodnějším uchazečem o danou pozici. Pohovor trvá obvykle cca 20 minut a koná se v některé ze zasedacích místností u nás na úřadě.
  • Výběrová komise následně provede hodnocení uchazečů. O výsledku výběrového řízení rozhoduje na základě návrhu výběrového komise ředitel úřadu.
  • O výsledku výběrového řízení informujeme všechny uchazeče. Úspěšného uchazeče kontaktujeme telefonicky a domlouváme další postup. Neúspěšné uchazeče vyrozumíváme písemně.

Pracovní místa obsazovaná bez výběrového řízení

Bez výběrového řízení můžeme obsazovat pracovní pozice úředníků na dobu určitou nebo pracovní místa, s nimiž není spojen výkon správních činností. Jde zejména o místa servisní, pomocná či obsahující manuální práce.

Důležité odkazy

Soubor typu docxČestné prohlášení dle zákona č. 451/1991 Sb.(13,7 kB)stáhnout
Soubor typu docxČestné prohlášení o trestní bezúhonnosti(13,9 kB)stáhnout
Soubor typu pdfStupnice platových tarifů(103,7 kB)stáhnout


Poslední změna 18. 07. 2023 14:22:42