12_01_02_Podpora rozvoje zahraničních vztahů Olomouckého kraje (příjem žádostí 24.1. - 4.2.2022)

Název

12_01_02_Podpora rozvoje zahraničních vztahů Olomouckého kraje (příjem žádostí od 24. 1. - 4. 2. 2022)

AnotaceZ dotačního titulu 12_01_02_Podpora rozvoje zahraničních vztahů Olomouckého kraje lze žádat o finanční podporu zahraničních aktivit subjektů z Olomouckého kraje na projektech se zahraničními partnery především z partnerských regionů Olomouckého kraje (přehled partnerských regionů je uveden na tomto odkazu: https://www.olkraj.cz/mezinarodni-kontakty-cl-9.html), jejichž organizátorem není přímo Olomoucký kraj. Jedná se o aktivity, které důstojně reprezentují a zviditelňují kraj a umožňují zejména mladým lidem nebo zástupcům neziskových organizací, případně dalším subjektům, získat nové kontakty a zkušenosti, které často nelze zcela pokrýt v rámci jejich finančních možností (např. výměnné aktivity mládeže s adekvátními organizacemi v zahraničí). Cílem je podpora dobrých nápadů a zájmu o organizování akcí společně se zahraničním partnerem, na který dotyčnému subjektu chybějí finance.
Termín příjmu žádostí24. 1. - 4. 2. 2022
Způsob podání žádostiŽadatelé vyplní a odešlou svou žádost v systému RAP, včetně povinných příloh, žadatelé, kteří budou odesílat žádost dle bodu a) – e) si následně stáhnou soubor PDF s podanou žádostí (odeslanými soubory) opatřenou PID (čárovým kódem) a ve stanovené lhůtě ji doručí poskytovateli jedním z následujících způsobů s tím, že obce mohou použít pouze způsob b): a) elektronicky emailem se zaručeným nebo kvalifikovaným elektronickým podpisem žadatele v souladu s čl. 3 část A odst. 7 na adresu: posta@olkraj.cz, nebo b) elektronicky datovou schránkou žadatele do datové schránky ID: qiabfmf se zaručeným nebo kvalifikovaným elektronickým podpisem v souladu s čl. 3 část A odst.7 (povinné pro obce) S každým žadatelem, který podal žádost tímto způsobem, bude Smlouva uzavírána elektronicky – viz čl. 1, odst. 15, nebo c) elektronicky datovou schránkou žadatele do datové schránky ID: qiabfmf – pro osoby, které nejsou veřejnoprávní podepisující, nebo d) osobním doručením nebo zasláním jednoho vytištěného a podepsaného originálu žádosti v listinné podobě na podatelnu Krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 1191/40a, 779 00 Olomouc, nebo e) zasláním elektronicky emailem na adresu: posta@olkraj.cz – sken žádosti ve formátu PDF, která byla vytištěna, podepsána a následně naskenována. Tento způsob podání žádosti nemohou využít veřejnoprávní podepisující. V případě schválení dotace je nutné originál žádosti o dotaci s vlastnoručním podpisem doložit poskytovateli nejpozději v den, kdy je poskytovateli doručena oboustranně podepsaná Smlouva. Nedoloží-li žadatel originál žádosti nejpozději v den doručení oboustranně podepsané Smlouvy poskytovateli, Smlouva zaniká. Nebo f) elektronicky prostřednictvím systému RAP s využitím elektronického podepsání v RAP. Způsob odeslání žádosti prostřednictvím RAP mohou použít pouze žadatelé, kteří nejsou veřejnoprávními podepisujícími. Žádost a odesílané dokumenty lze podepsat zaručeným nebo kvalifikovaným elektronickým podpisem.
Oprávnění žadateléa) fyzická osoba, která: I. dosáhne nejpozději v den podání žádosti o dotaci 18 let, II. nemá omezenou svéprávnost dle § 55 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, a III. má trvalý pobyt na území Olomouckého kraje, nebo má sídlo či provozovnu na území Olomouckého kraje, nebo má trvalý pobyt či sídlo nebo provozovnu mimo území Olomouckého kraje, ale výstupy akce, na niž je požadována dotace, budou realizovány v územním obvodu Olomouckého kraje, případně budou propagovat Olomoucký kraj mimo jeho územní působnost. b) právnická osoba, kterou je: I. obec v územním obvodu Olomouckého kraje, II. dobrovolný svazek obcí, který je registrován v souladu se zákonem o obcích a jehož sídlo se nachází v územním obvodu Olomouckého kraje, III. jiná právnická osoba, jejíž sídlo či provozovna se nachází v územním obvodu Olomouckého kraje, nebo IV. jiná právnická osoba, jejíž sídlo ani provozovna se nenachází v územním obvodu Olomouckého kraje, ale výstupy akce, na niž je požadována dotace, budou realizovány v územním obvodu Olomouckého kraje, případně budou propagovat Olomoucký kraj mimo jeho územní působnost.
Termín semináře2022-01-19 12:00
Místo seminářeSeminář proběhne on-line. Odkaz pro připojení: https://olkraj.webex.com/olkraj/j.php?MTID=m8b31000531388f1b7d8059e14822222a
PravidlaPravidla DT č. 12_01_02 Podpora rozvoje zahraničních vztahů.pdf
Žádost vzor12_01_02 Podpora rozvoje zahraničních vztahů - Vzorová žádost.pdf
RAP – podání žádostihttps://www.olkraj.cz/portal/
Technická podporadotace@olkraj.cz

Ukončený dotační program/titul

RAP – vyúčtováníhttps://www.olkraj.cz/portal/

Dokumenty ke stažení

Soubor typu pdfVyhodnocení DT 2 - Podpora rozvoje zahraničních vztahů.pdf(739,8 kB)stáhnout

Kontakty

Bc. Žaneta Jančaříková

referent zahraničních vztahů
Odbor kancelář hejtmana
oddělení cestovního ruchu a vnějších vztahů
   585 508 211 z.jancarikova@olkraj.cz
Jeremenkova 1191/40a, 77900 Olomouc, patro 4, kancelář: 431


Poslední změna 01. 08. 2022 14:13:03