04_02_2_Řešení mimořádné situace na vodních dílech a realizace opatření sloužících k předcházení a odstraňování následků povodní“ (příjem žádostí 23.3. – 26.6. 2020)

Řešení mimořádní situace na vodních dílech a realizace opatření sloužící k předcházení a odstraňování následků (příjem žádostí 23. 03. – 26. 06. 2020)

 

Dotace obcím na území Olomouckého kraje na řešení mimořádných událostí v oblasti vodohospodářské infrastruktury 2020

Cílem dotačních titulů 1 – 2 je podpora opatření v situaci, kdy došlo k narušení nebo mimořádnému ohrožení základních funkcí území škodlivým působením sil a jevů, které ohrožují život, zdraví, majetek nebo životní prostředí v Olomouckém kraji ve veřejném zájmu a v souladu s cíli a záměry Olomouckého kraje. Jedná se zejména o řešení mimořádných situací (havárií) v zásobování pitnou vodou, odvádění a likvidaci odpadních vod, odstraňování a zabránění škodám na vodních dílech v majetku obcí v důsledku povodňové situace.

 

Dotační titul 2

V rámci tohoto dotačního titulu je možné žádat o dotaci na:

  • realizaci opatření k odstranění havárií na vodních dílech v majetku nebo provozování obcí vzniklých při mimořádných situacích v souvislosti s povodňovými stavy,

  • realizace preventivních opatření sloužících k předcházení povodňovým situacím,

  • odstraňování následků povodňových situací vzniklých za povodně na vodním toku, bleskové nebo zvláštní povodně na vodním díle, či jiného mimořádného stavu ohrožujícího životy, zdraví a majetek obce nebo jeho obyvatel.

 

Soubor typu docxDotace obcím na mimořádné události 2020 - Pravidla DT 2(61,1 kB)stáhnout
Soubor typu xlsxDotace obcím na mimořádné události 2020 -Žádost DT 2(63,7 kB)stáhnout
Soubor typu docxvzorová smlouva havárie 2020 - akce obce, města(48,4 kB)stáhnout


Poslední změna 18. 02. 2020 14:43:45