03_02_Dotace obcím na území Olomouckého kraje na řešení mimořádných událostí v oblasti vodohospodářské infrastruktury 2022 (příjem žádostí 21.3. - 24.6.2022)

Název

03_02_Dotace obcím na území Olomouckého kraje na řešení mimořádných událostí v oblasti vodohospodářské infrastruktury 2022

AnotaceZ dotačního programu 03_02 je možné žádat o finanční podporu zejména na realizaci opatření k odstranění havárií a mimořádných situací vzniklých při provozu vodovodů a kanalizací sloužících pro veřejnou potřebu včetně všech souvisejících objektů v majetku obcí, v jejichž důsledku dojde nebo může dojít k nedostatečnému či úplnému znemožnění zásobování obyvatelstva kvalitní pitnou vodou odpovídající příslušné vyhlášce nebo k nedostatečnému odvádění odpadních vod včetně odstraňování znečištění a hrozí ohrožení jakosti povrchových či podzemních vod, dále pak na realizaci opatření k odstranění havárií na vodních dílech v majetku nebo provozování obcí vzniklých při mimořádných situacích v souvislosti s povodňovými stavy, realizaci preventivních opatření sloužících k předcházení povodňovým situacím, odstraňování následků povodňových situací vzniklých za povodně na vodním toku, bleskové nebo zvláštní povodně na vodním díle, či jiného mimořádného stavu ohrožujícího životy, zdraví a majetek obce nebo jeho obyvatel.
Termín příjmu žádostí21.3. - 24.6.2022
Způsob podání žádostiZpůsob podávání žádostí o dotace je upraven v Zásadách a je pro všechny dotace stejný (čl. 3 část A odst. 4 Zásad) Žadatelé se do systému RAP přihlašují pomocí svého uživatelského jména a hesla, případně prostřednictvím elektronické identifikace (například použitím elektronického občanského průkazu, bankovní identity, NIA ID a jiné). Žadatelé vyplní a odešlou svou žádost v systému RAP, včetně povinných příloh, žadatelé, kteří budou odesílat žádost dle bodu a) – e) si následně stáhnou soubor PDF s podanou žádostí (odeslanými soubory) opatřenou PID (čárovým kódem) a ve stanovené lhůtě ji doručí poskytovateli jedním z následujících způsobů s tím, že mohou použít způsobů s tím, že obce mohou použít pouze způsob b).
Oprávnění žadateléObec v územním obvodu Olomouckého kraje, o velikosti do 2 000 EO nebo i větší, pokud se akce realizuje v místní části do 2 000 EO a celkový počet EO obce je menší než 3 000.
Termín semináře
Místo semináře
PravidlaPravidla DP č. 03_02.docx
Vzory smluvVzorová smlouva na akci Dotace obcím 2022_001.pdf
Žádost vzorFormulář žádosti DP č. 03_02.xlsx
RAP – podání žádostihttps://www.olkraj.cz/portal/
Technická podporadotace@olkraj.cz

Ukončený dotační program/titul

RAP – vyúčtováníhttps://www.olkraj.cz/portal/
Soubor typu xlsxUsnesení_příloha č. 01 - návrh na poskytnutí dotace.xlsx(3,6 MB)stáhnout


Poslední změna 03. 10. 2022 08:28:29