Zelené školy Olomouckého kraje převzaly ocenění

20. 09. 2021

Olomoucký kraj zná vítěze soutěže Zelená škola za školní rok 2020/2021. Diplomy i ceny jim v pondělí 13. září předal radní pro oblast školství Aleš Jakubec společně s radním pro životní prostředí, odpady a zemědělství Martinem Šmídou.

„Vítězné školy dostaly finanční příspěvek ve výši třicet tisíc korun, který mohou použít třeba na nákup výukových pomůcek, zahradního nářadí a materiálu, dětských herních prvků a úhradu služeb vztahujících se k ekologické výchově,“ řekl radní Aleš Jakubec.

Ocenění hodnotí ekologické aktivity škol a jejich projekty na ochranu přírody a motivuje tak žáky k zodpovědnému přístupu k životnímu prostředí. Úspěšné školy, které si ze soutěže odnáší prvenství, mohou dva roky používat titul „Zelená škola Olomouckého kraje“. 

 

Přehled vítězů jednotlivých kategorií

kategorie Mateřská škola: Mateřská škola POHÁDKA, Zábřeh

kategorie Základní škola – I. a II. Stupeň: Základní škola Senice na Hané

kategorie Gymnázium: Gymnázium, Olomouc – Hejčín

kategorie Střední škola vzdělávající žáky v oborech vzdělání zaměřených na lesnictví, ekologii a zemědělství: Střední lesnická škola, Hranice

kategorie Škola samostatně zřízena pro děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Přerov

Zelené školy Olomouckého kraje převzaly ocenění
Zelené školy Olomouckého kraje převzaly ocenění
Zelené školy Olomouckého kraje převzaly ocenění


Poslední změna 20. 09. 2021 11:07:19