Závěrečná konference projektu a setkání odborných platforem

S blížícím se koncem realizace projektu KAP III proběhla dne 1. 11. 2023 závěrečná konference k tématu „Dynamika změn trhu práce ve vztahu ke vzdělávání“, které je nosné pro naplňování všech priorit rozvoje vzdělávání v Olomouckém kraji dle jeho krajských akčních plánů (AP 2023, AP 2024 a AP 2025). Setkání bylo určené zejména pro pedagogy a vedoucí pracovníky středních a vyšších odborných škol z Olomouckého kraje, zástupce firem spolupracujících se školami, zástupce institucí ve vzdělávání a další odborníky a zájemce o téma podpory rozvoje vzdělávání ve vazbě na vývoj trhu práce. Konference měla více jak 80 účastníků.

Program konference zahájil RNDr. Aleš Jakubec, Ph.D., uvolněný člen Rady Olomouckého kraje a vedoucí odboru školství a mládeže Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA, který zároveň konferenci moderoval.

V úvodu konference byly představeny příspěvky mimo jiné k tématu revize rámcových vzdělávacích programů, obecnému vhledu do situace a potřeb firem v oblasti průmyslu, několik příkladů dobré praxe v oblasti spolupráce firma – škola a potenciál dobrovolné větve, tzv. duálního vzdělávání pro přípravu mladých lidí na nástrahy dynamického trhu práce. Další příspěvek pak nabídl výběr z profesí, které mají potenciál stát se dle současných předpokladů a také vlivem technologického pokroku profesemi budoucnosti.

Ve II. bloku konference byly prezentovány příklady dobré praxe ze spolupráce firem a škol. Jeden zmiňovaný příklad za všechny je např. tzv. EduBox, on-line vzdělávací modul, což je nástroj pro zjednodušení přípravy výuky učitele odborného předmětu. Více na https://m-ta.cz/eduboxy/.

III. blok konference byl věnovaný problematice tématu vztahu trhu práce a umělé inteligence, postupně  prezentovali zástupci Univerzity Palackého a Inovačního centra Olomouckého kraje. Více najdete v přiloženém programu a prezentacích k jednotlivým příspěvkům.

Závěr konference byl spojen s širokou diskusí, která probíhala mezi účastníky neformálně ještě dlouho po skončení oficiálního programu.

Soubor typu pptxRNDr. Bronislava Vláčilová, věcná manažerka projektu KAP III(187,7 kB)stáhnout
Soubor typu pptxMgr. Jaroslav Fidrmuc, vedoucí metodického týmu revizí RVP, NPI ČR(138,9 kB)stáhnout
Soubor typu pptxIng. Miloš Rathouský, zástupce ředitelky sekce zaměstnavatelské, Svaz průmyslu a dopravy ČR(422,8 kB)stáhnout
Soubor typu pptxMgr. Jitka Janečková Moťková, ředitelka KHK Olomouckého kraje(5,1 MB)stáhnout
Soubor typu pptxVendula Zezulova - HR, Karel Bill - inzenyring(27,6 MB)stáhnout
Soubor typu pdfIng. Libor Dobeš, Autoklastr (2,4 MB)stáhnout
Soubor typu pptxIng. Aleš Jurečka, ředitel SŠ polytechnické Olomouc, předseda sdružení CUOK(72 kB)stáhnout
Soubor typu pptxIng. David Pišek a Miroslav Majer, zástupci Střední průmyslové školy Jeseník(27,7 MB)stáhnout
Soubor typu pptxMichal Bubeník, RIS 3 Manager, Inovační centrum Olomouckého kraje(6,6 MB)stáhnout
Soubor typu pdfLucie Krystková, výkonná ředitelka DEEPEFFECTS.AI(5,6 MB)stáhnout
Soubor typu pdfRoman Chvátal, programový vedoucí, Pevnost poznání UP (1,7 MB)stáhnout
Soubor typu pdfProgram konference(526,7 kB)stáhnout
IMG_5340.JPG
IMG_5341.JPG
IMG_5344.JPG
IMG_5346.JPG
IMG_5349.JPG
IMG_5351.JPG
IMG_5361.JPG
IMG_5364.JPG
IMG_5365.JPG
IMG_5367.JPG
IMG_5370.JPG
IMG_5371.JPG
IMG_5373.JPG
IMG_5333.JPG


Poslední změna 07. 11. 2023 15:27:16