Začala jarní etapa Flory Olomouc

21. 04. 2016

Olomoucké výstaviště Flora patří ode dneška jarní etapě mezinárodní zahradnické výstavy Flora Olomouc. Květinový veletrh letos proběhne v duchu oslav 700. výročí narození krále a císaře Karla IV.

Hlavní pavilon A tak pomocí postav a hudby z oblíbeného muzikálu Noc na Karlštejně představí vladaře i dobu, ve které žil. Nebude chybět stylizované nádvoří či reprezentační sál s červeným kobercem, pódium s trůnem a královskou korunou, alchymistická laboratoř nebo klenotnice  s korunovačními klenoty.

Prohlídku výstavy si tradičně nenechal ujít ani hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. „Jsem rád, že specializované výstavy jsou stále oblíbenější nejen u vystavovatelů a pěstitelů, ale i u široké veřejnosti. Právě populární Flora Olomouc výrazně přispívá k prezentaci našeho kraje nejen u nás, ale i v zahraničí. Dnešní návštěvnost je toho jasným důkazem,“ uvedl hejtman Rozbořil.

V rámci výstavy se mohou návštěvníci těšit také na expozici Svazu květinářů a floristů ČR, Českého zahrádkářského svazu, Svazu školkařů ČR a dalších domácích i zahraničních zahradníků a pěstitelů. Součástí výstavy je opět i veletrh drobné zahradní mechanizace Hortifarm a oblíbené Jarní zahradnické trhy. Stejně jako v předchozích letech nabídne i 37. jarní Flora Olomouc bohatý doprovodný program.

Letošní ročník jarní etapy Flory Olomouc ve Smetanových sadech potrvá do neděle 24. dubna.

Více informací na webu www.flora-ol.cz.

Více fotografií zde.

Začala jarní etapa Flory Olomouc
Začala jarní etapa Flory Olomouc
Začala jarní etapa Flory Olomouc


Poslední změna 28. 04. 2016 11:37:40