Výtěžek z prodeje punče je už v Klokánku

16. 01. 2019

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a primátor Olomouce Miroslav Žbánek předali ve středu 16. ledna olomouckému Klokánku šek na padesát tisíc korun. Téměř dvaatřicet tisíc se jim podařilo získat, když v polovině loňského prosince společně prodávali punč na vánočních trzích. Zbytek oba přidali ze svého.

Jsem rád, že lidem není osud ohrožených dětí lhostejný a přišli je podpořit koupí punče. Klokánek patří mezi organizace, které si tuto pozornost a hlavně pomoc zaslouží,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

Magistrát, který od tohoto roku změnil systém grantové politiky, počítá s podporou Klokánku i v budoucnu. „V kanceláři primátora vzniká grant, který se bude zabývat podporou charitativních a dobrovolnických projektů. Doufám, že do budoucna bude nabírat na dynamice i finančním objemu,“ sdělil primátor Olomouce Miroslav Žbánek.

V olomouckém Klokánku v současné době pečují o deset ohrožených dětí. Finance navíc přijdou organizaci vhod. „Kraji i městu za dar moc děkujeme. Peníze využijeme na nákup pohonných hmot do auta, kterým přepravujeme děti do školky či školy a také k lékaři,“ uvedla ředitelka olomouckého Klokánku Šárka Kupčáková.

Klokánek v Olomouci, který je jedním ze zařízení Fondu ohrožených dětí, funguje od listopadu 2013. Za čtyři roky působení poskytl útočiště dvěma stovkám dětí.

Fotogalerie zde.

Výtěžek z prodeje punče je už v Klokánku


Poslední změna 16. 01. 2019 15:52:54